Alimente care cresc imunitatea. Cum le combinam pentru un efect maxim

Alimente care cresc imunitatea. Cum le combinam pentru un efect maxim

Fie ca suntem copii, fie ca nu, avem nevoie de o imunitate crescuta mai ales la schimbarile de anotimpuri, cand organismul nostru face un efort suplimentar de a se adapta.

acum 50 luni (21 Sep 2016)

Fie ca suntem copii, fie ca nu, avem nevoie de o imunitate crescuta mai ales la schimbarile de anotimpuri, cand organismul nostru face un efort suplimentar de a se adapta.

Alaturi de un stil de viata sanatos, fara fumat, extragreutate si cu multe exercitii fizice, o dieta sanatoasa, bogata in vitamine si minerale asigura bunastarea intregului sistem imunitar astfel ca infectiile pot fi atacate si invinse fara a face apel la pilule si medicamente. Cele mai eficiente, dar si cele mai gustoase sunt cele de portocale amestecate cu mere la care putem adauga legume crude precum sfecla rosie, morcovul, telina sau spanacul.

Sucul de catina contine minerale si de doua ori mai multa vitamina C decat macesele, plus vitamina A si betacaroten. Catina poate fi consumata si sub forma de sirop care, pentru a-si pastra proprietatile se prepara la rece sub forma de tinctura sau decoct.

Si macesele au un continut ridicat de vitamina C, potrivit unor fitoterapeuti de 50 de ori mai mare decat al lamailor. In plus, contin calciu si magneziu, fier, fosfor potasiu, seleniu, zinc, compexul B de vitamine, precum si vitamina K. Lipsa de zinc duce la o cresetere a riscului de infectii, potrivit prevention.com. Pentru aceia care nu sunt fani ai carnii de vita o pot inlocui cu stridii, cereale fortificate, carne de porc sau de pasare de curte, iaurt sau lapte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro