Alimente care ajuta functionarea tiroidei

Alimente care ajuta functionarea tiroidei

Pentru a functia com trebuie, tiroida are nevoie de iod pe care il poate lua fie din sarea iodata, fie din peste si fructe de mare. Nucile si semintele de dovleac sunt surse excelente de fier si seleniu, precum si alte minerale bune pentru tiroida.

acum 60 luni (26 May 2018)

Bolile de tiroida afecteaza mai des femeile.

Cele mai frecvente simptome ale bolilor de tiroida sunt oboseala cronica, cresterile sau scaderile inexplicabile in greutate, ochi umflati, batai anoemale ale inimii, menstruatia neregulata, pielea uscata, amorteala, furnicaturile, depresia.

Pentru a functia com trebuie, tiroida are nevoie de iod pe care il poate lua fie din sarea iodata, fie din peste si fructe de mare.

Alte alimente care ajuta tiroida sunt legumele cu frunze verzi precum spanacul, laptuca, bogate in magneziu si alte minerale cu rol important in procesele organismului, potrivit webmd.com.

Nucile si semintele de dovleac sunt surse excelente de fier si seleniu, precum si alte minerale bune pentru tiroida. Cateva nuci sau seminte pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de tot seleniul de care avem nevoie.

Carnea provenita din organe precum rinichi, ficat, inima, contine acid lipoic, un antioxidant care lupta cu radicalii liberi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro