Aliatii naturali ai organismului care lupta cu febra

Aliatii naturali ai organismului care lupta cu febra

Este recomandat consumul de compoturi de orice natura, de caise, mere, struguri sau orice fructe, care au un gust placut dar pe fundal ajuta pacientul sa se hidrateze eficient. De exemplu, ceaiul de soc si ceaiul de ghimbir, baute caldute, provoaca transpiratie puternica si stimuleaza circulatia sangvina.

acum 70 luni (18 Dec 2016)

"Febra este reprezinta o reactie de aparare a organismului impotriva microbilor, prin care incearca sa-i distruga prin cresterea temperaturii", explica medicul brailean Marian Baciu. In mod normal, atunci cand febra dureaza mai mult de trei zile sau depaseste 38,5 grade Celsius, pacientul trebuie sa se prezinte de urgenta la medici, pentru stabilirea cauzei declansatoare. Este recomandat consumul de compoturi de orice natura, de caise, mere, struguri sau orice fructe, care au un gust placut dar pe fundal ajuta pacientul sa se hidrateze eficient. De exemplu, ceaiul de soc si ceaiul de ghimbir, baute caldute, provoaca transpiratie puternica si stimuleaza circulatia sangvina.

Ceaiul din scoarta de salcie si cel din cretusta au in compozitie salicilina, fiind precursori naturali ai aspirinei, cu actiune antitermica puternica. Totodata, mai pot fi folosite infuziile de busuioc, cimbru, tei, musetel, coada soricelului, salvie, maghiran, angelica, menta dau muguri de plopi. E recomandat ca acestea sa nu fie indulcite cu zahar ci cu miere, adaugandu-se si putina zeama de lamaie.

In perioada febrila, ar trebui adoptata o dieta usoara, cu ciorbe sau supe de legume, salate proaspete, fructe, in special citrice, si cu mai putine grasimi animale sau lapte dulce. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro