Alfreda, "regina torturii" din sanul CIA

In ultimele opt luni, in spatele usilor inchise de la Casa Alba, CIA si Congres a avut loc o adevarata batalie inaintea publicarii raportului privind torturile folosite de American Intelligence Agency in programul de interogatorii si detentie abuziva. Cu fiecare saptamana aflam mai multe despre practicile torturii CIA, dezvaluite nu demult si ultima din serie este cea facuta de The Intercept - in spatele programului de interogatorii si de detentie al CIA s-a aflat o femeie care a jucat un rol foarte activ. NBS News a relatat, dupa o lunga ancheta, participarea sa activa la programul secret de tortura initiat de agentia americana si responsabilitatea pentru inselarea Congresului asupra practicilor inumane utilizate in centrele de detentie ale CIA, femeia fiind considerata "apologist-cheie" al torturii post-11 septembrie.

acum 65 luni (28 Dec 2014)

In ultimele opt luni, in spatele usilor inchise de la Casa Alba, CIA si Congres a avut loc o adevarata batalie inaintea publicarii raportului privind torturile folosite de American Intelligence Agency in programul de interogatorii si detentie abuziva. In discutie a fost autorizarea sau interdictia Comisiei pentru informatii secrete a Senatului de a utiliza pseudonime ca mijloc de identificare a persoanelor mentionate in raportul devastator.

Cu fiecare saptamana aflam mai multe despre practicile torturii CIA, dezvaluite nu demult si ultima din serie este cea facuta de The Intercept - in spatele programului de interogatorii si de detentie al CIA s-a aflat o femeie care a jucat un rol foarte activ. Potrivit anchetei, femeia de 49 ani, descrisa ca una din cele mai bune experte ale CIA asupra Al Qaeda, a participat la interogatorii fortate, a asistat la simulari de inec (waterboarding) sau a ordonat detentia suspectilor ale caror legaturi cu Al Qaeda nu au putut fi dovedite. Media a identificat-o pe Alfreda Frances Bikowski ca fiind cea care a permis capturarea lui Ossama bin Laden si care poate fi vazuta in celebra fotografie din Situation Room la Casa Alba, alaturi de Barack Obama si Hillary Clinton in timpul operatiunii comandoului SEAL in Pakistan incheiata cu moartea fostului "inamic nr.

Participant activ

Pe tot parcursul raportului asupra practicilor torturii de catre CIA, rolul special al unei agente, al carei nume a fost pastrat secret, a fost disecat in cele mai amanuntite detalii. NBS News a relatat, dupa o lunga ancheta, participarea sa activa la programul secret de tortura initiat de agentia americana si responsabilitatea pentru inselarea Congresului asupra practicilor inumane utilizate in centrele de detentie ale CIA, femeia fiind considerata "apologist-cheie" al torturii post-11 septembrie. Potrivit raportului, in 2007 agenta l-a insotit pe directorul de atunci al CIA, Michael Hayden pentru a informa Congresul, unde ea a insistat ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro