Alexei Navalnii, liderul opozitiei din Rusia, a fost arestat in timpul unor proteste la Moscova

Alexei Navalnii, liderul opozitiei din Rusia, a fost arestat in timpul unor proteste la Moscova

UPDATE Peste 130 de sustinatori ai liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, au fost retinuti in cursul mitingului organizat la Moscova, relateaza AFP, citat de Mediafax. Navalnii este acuzat, alaturi de fratele sau, Oleg, ca ar fi furat 30 de milioane de ruble (aproximativ 540.000 de dolari) de la compania franceza de cosmetice Yves Rocher, in perioada 2008-2012.

acum 93 luni (30 Dec 2014)

UPDATE Peste 130 de sustinatori ai liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, au fost retinuti in cursul mitingului organizat la Moscova, relateaza AFP, citat de Mediafax. Politia a comunicat ca 132 de persoane au fost retinute in cursul mitingului desfasurat in Piata Manej, situata in apropierea sediului Presedintiei Rusiei. Primaria Moscovei a avertizat ca va impiedica desfasurarea oricarei manifestatii neautorizate, cu cateva ore inaintea unui miting in favoarea liderului opozitiei, Aleksei Navalnii, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare. Fratele lui Alexei Navalnii, Oleg, primise tot pentru frauda o condamnare de trei ani si jumatate. Potrivit lui Navalnii, acuzatiile impotriva lui sunt motivate politic si au legatura cu pozitia sa critica fata de presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, noteaza BBC. Fotografia era insotita de textul: "Arest la domiciliu - da. Disidentul rus Aleksei Navalnii a fost arestat, marti seara, in timp ce incerca sa ajunga la manifestatia organizata de simpatizantii sai, relateaza si postul de televiziune Dojd. Liderul opozitiei ruse se afla sub control judiciar si nu avea dreptul de a participa la manifestatie. Urmariti imagini in direct de la protestele din Moscova pentru sustinerea lui Alexei Navalnii Imaginile televizate arata cum sute de persoane s-au adunat in Piata Manej, in ciuda temperaturilor de -10 grade Celsius. De asemenea, in fotografii se pot vedea si masini de politie.

Imagini de la protestul pentru sustinerea lui Alexei Navalnii FOTO Mediafax/AFP Mii de oameni au anuntat pe retelele sociale ca planuiesc sa participe la protestul de langa Kremlin, conchide BBC. Alexei Navalnii, numit de presa internationala princialul opozant al lui Vladimir Putin, ar putea primi zece ani de inchisoare, daca instanta va respecta recomandarea procurorilor care i-au orchestrat dosarul. Navalnii este acuzat, alaturi de fratele sau, Oleg, ca ar fi furat 30 de milioane de ruble (aproximativ 540.000 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro