Alexandru Gussi: Vrem sa scapam de PSD? Dar de statul asistential? | OPINIE REVISTA 22

Spectacolul continua sa fie cel al incredibilei incompetente guvernamentale, al mediocritatii opozitiei, al coruptiei dezvaluite, al coruptiei tolerate, al retelelor militarizate, al prostiei institutionalizate, al televiziunilor teleghidate, al succesiunii de "scandaluri", de diversiuni etc., etc. Spectacolul continua sa fie cel al incredibilei incompetente guvernamentale, al mediocritatii opozitiei, al coruptiei dezvaluite, al coruptiei tolerate, al retelelor militarizate, al prostiei institutionalizate, al televiziunilor teleghidate, al succesiunii de "scandaluri", de diversiuni etc., etc.

acum 67 luni (5 Sep 2017)

Nu vom scapa de PSD asa cum e el azi, corupt si sfidator cu majoritatea care nu-l doreste, pentru ca puterea PSD e consubstantiala cu supravietuirea statului asistential.

Norii negri ai inceputului de toamna nu aduc cu adevarat ceva nou, dar nici nimic bun. Spectacolul continua sa fie cel al incredibilei incompetente guvernamentale, al mediocritatii opozitiei, al coruptiei dezvaluite, al coruptiei tolerate, al retelelor militarizate, al prostiei institutionalizate, al televiziunilor teleghidate, al succesiunii de "scandaluri", de diversiuni etc., etc. Cuplul Dragnea-Tudose se inscrie singur pe o astfel de lista. Faptul ca acestia au disparut, dar tabloul s-a agravat ne sugereaza ca personalizarea responsabilitatilor e o cale facila si duce la raspunsuri cel putin incomplete.

Norii negri ai inceputului de toamna nu aduc cu adevarat ceva nou, dar nici nimic bun. Spectacolul continua sa fie cel al incredibilei incompetente guvernamentale, al mediocritatii opozitiei, al coruptiei dezvaluite, al coruptiei tolerate, al retelelor militarizate, al prostiei institutionalizate, al televiziunilor teleghidate, al succesiunii de "scandaluri", de diversiuni etc., etc. Faptul ca acestia au disparut, dar tabloul s-a agravat ne sugereaza ca personalizarea responsabilitatilor e o cale facila si duce la raspunsuri cel putin incomplete.

Se va spune atunci ca raul vine de la PSD, chiar daca nu numai de acolo. Si asta i-a provocat un plus de incompetenta si de sentiment de iresponsabilitate. Dar PSD e in primul rand cel mai votat partid de dupa caderea comunismului. A fost de la inceput acea emanatie a partidului-stat comunist care a fost acceptata de societatea romaneasca. Si in timp ce alte partide-alternativa au disparut, PSD si-a pastrat o baza sociala destul de importanta incat sa poata guverna, in ciuda coruptiei endemice si a scaderii accelerate a calitatii leadership-ului sau.

Sa fie atunci "de vina" acea parte a societatii care are impresi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro