Alexander Adamescu, la B1 TV: "Am marea temere ca statul roman vrea sa ne reduca la tacere | VIDEO

"Mandatul meu de arestare a fost emis in trei ore, a fost o grabă nemaipomenită, nu s-a respectat aproape nici o procedură, dar cererea mea de verificare (a modului controversat prin care a fost repartizat judecătorul din dosar - n.r.) durează luni de zile", a explicat omul de afaceri Alexander Adamescu, intr-o intervenție in direct la B1 TV, la emisiunea "Dosar de politician". Fiul omului de afaceri Dan Adamescu, condamnat anul trecut la ptru ani și patru luni de inchisoare, a arătat că atunci cand s-a judecat emiterea unui mandat de arestare pe numele său, document emis pe 19 mai 2016, dosarul a fost inmanat direct unui magistrat de la Curtea de Apel București, deși procedura prevede ca repartizarea fie aleatorie, printr-un sistem computerizat (ECRIS).

acum 89 luni (21 Jan 2017)

"Mandatul meu de arestare a fost emis in trei ore, a fost o grabă nemaipomenită, nu s-a respectat aproape nici o procedură, dar cererea mea de verificare (a modului controversat prin care a fost repartizat judecătorul din dosar - n.r.) durează luni de zile", a explicat omul de afaceri Alexander Adamescu, intr-o intervenție in direct la B1 TV, la emisiunea "Dosar de politician".

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu, condamnat anul trecut la ptru ani și patru luni de inchisoare, a arătat că atunci cand s-a judecat emiterea unui mandat de arestare pe numele său, document emis pe 19 mai 2016, dosarul a fost inmanat direct unui magistrat de la Curtea de Apel București, deși procedura prevede ca repartizarea fie aleatorie, printr-un sistem computerizat (ECRIS).

Citește și: Cazul mandatului de arestare pe numele lui Alexander Adamescu. Judecătorul Dorel, repartizat din pix, in baza unei hotărari abrogate a CSM

"Mandatul meu de arestare a fost emis anul trecut și am făcut o cerere de anulare a acestui mandat dintr-un motiv foarte simplu. In acest mandat de arestare, nu a fost respectat un drept fundamental, acela de repartizare aleatorie a cazului. Eu am cerut să se constate dacă a fost respectată această independență a actului de justiție sau nu. Ei, de trei luni de zile aștept, in noiembrie am făcut această cerere de anulare, să mi se spună dacă am dreptate sau nu", a precizat Alexander Adamescu. (vezi mai jos, de la minutul 36, invervenția din emisiunea moderată de Silviu Mănăstire)

Alexander Adamescu crede că adevărata miză pentru care autoritățile judiciare romane au cerut extrădarea sa din Marea Britanie (fiul lui Dan Adamescu locuiește in prezent la Londra) este un proces pe care famila sa l-a deschis la nivel internațional privind modul cum a fost falimentată intenționat societatea de asigurări Astra Asigurări, companie care l-a momentul intrării in insolvență avea peste 4 milioane ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro