Alexander Adamescu: "Dan Adamescu este nevinovat. Ma tem pentru viata tatalui meu si a mea"

"Sunt ferm convins ca in zilele ce urmeaza vom fi atacati de toate organele de stat pentru a distruge sau a-si insusi tot ce a construit tatal meu in ultimii douazeci de ani: un grup de firme care inca sustin economia romaneasca prin mii de locuri de munca", semnaleaza acesta.

acum 88 luni (28 May 2016)

Bucuresti, 27 mai 2016 - Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, afirma ca "procesul este o imensa eroare judiciara programata". In plus, "show-ul mediatic de astazi nu face decat sa confirme actiunea de linsaj public la care suntem supusi eu si tatal meu." "Sunt ferm convins ca in zilele ce urmeaza vom fi atacati de toate organele de stat pentru a distruge sau a-si insusi tot ce a construit tatal meu in ultimii douazeci de ani: un grup de firme care inca sustin economia romaneasca prin mii de locuri de munca", semnaleaza acesta.

Reamintim ca pe 11 mai, Alexander Adamescu a anuntat ca TNG, compania care detine Astra Asigurari, urmeaza sa dea in judecata statul roman la un tribunal international de investitii pentru incalcarea drepturilor sale, in conformitate cu o serie de tratate bilaterale de investitii, dupa ce statul roman a luat hotararea de a pune sechestru pe cele mai valoroase bunuri TNG, fara proces echitabil.

Fiul lui Dan Adamescu invoca si o directiva a Consiliului Europei din 12 februarie (adoptata de Parlamentului European in noiembrie 2015) privind consolidarea unor aspecte legate de prezumtia de nevinovatie si de dreptul de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale (Articolul 4).

De altfel, scopul Directivei respective este de a consolida dreptul la un proces echitabil prin stabilirea unor norme minime privind prezumtia de nevinovatie. Documentul, care a inclus recomandarile directivei, s-a bazat pe relatarea mai multor studii de caz ca exemple de incalcare a prezumtiei de nevinovatie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro