Alerta terorista, prelungita la Bruxelles

Centrul Bruxellesului a fost aproape gol sambata seara din cauza alertei teroriste, care ar putea fi prelungita duminica, in timp ce continua cautarea lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, care potrivit unor surse ar avea o centura cu explozibili, relateaza BBC News. Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sambata, la finalul unei reuniuni a Consiliului national de securitate, ca alerta terorista a fost ridicata la nivelul maxim "in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris", "comis in mai multe locuri, de mai multi indivizi cu arme si explozibili".

acum 96 luni (22 Nov 2015)

Centrul Bruxellesului a fost aproape gol sambata seara din cauza alertei teroriste, care ar putea fi prelungita duminica, in timp ce continua cautarea lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, care potrivit unor surse ar avea o centura cu explozibili, relateaza BBC News.

Autoritatile belgiene au ridicat sambata la nivelul maxim alerta terorista in Regiunea Bruxelles, evocand o "amenintare serioasa si iminenta care necesita adoptarea unor masuri de securitate, precum si recomandari specifice pentru populatie".

Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii (OCAM), aflata in subordinea Ministerului belgian de Interne, a facut apel la locuitorii capitalei belgiene sa evite locurile aglomerate, precum "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transporturile in comun" si centrele comerciale foarte frecventate.

Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sambata, la finalul unei reuniuni a Consiliului national de securitate, ca alerta terorista a fost ridicata la nivelul maxim "in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris", "comis in mai multe locuri, de mai multi indivizi cu arme si explozibili".

Sambata seara, centrul Bruxellesului a fost aproape gol, restaurantele si barurile fiind inchise devreme pe fondul temerilor privind atacuri similare celor de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti.

Autoritatile continuau sa il caute pe Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, banuit ca a plecat in Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi barbati, Hamza Attou si Mohammed Amri, arestati la 14 noiembrie in localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, si inculpati.

Avocata Carine Couquelet a declarat la televiziunea belgiana ca aceasta informatie ridica semne de intrebare, inclusiv posibilitatea ca Salah Abdeslam sa fi ezitat sa-si detoneze centura exploziva la Paris, asa cum a facut fratele sau Brahim.

Prieteni ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro