Alerta terorista la Bruxelles. Sase islamisti banuiti ca planuiau un atac de Revelion, retinuti

Alerta terorista la Bruxelles. Sase islamisti banuiti ca planuiau un atac de Revelion, retinuti

Primul dintre ei, Said S., un belgian de 30 de ani care este acuzat de "amenintari de atentat, participare la activitatile unui grup terorist in calitate de conducator si de recrutare in vederea comiterii de infractiuni teroriste, ca autor sau coautor".

acum 98 luni (31 Dec 2015)

"Sase persoane au fost retinute pentru audieri", potrivit unui comunicat, care precizeaza ca in legatura cu acest dosar au avut loc joi dimineata sapte perchezitii in diferite cartiere din Bruxelles si din imprejurimi. Primul dintre ei, Said S., un belgian de 30 de ani care este acuzat de "amenintari de atentat, participare la activitatile unui grup terorist in calitate de conducator si de recrutare in vederea comiterii de infractiuni teroriste, ca autor sau coautor". Al doilea, Mohammed K., in varsta de 27 de ani, este inculpat pentru amenintari de atentat si participare la activitatile unui grup terorist ca autor sau coautor".

judecatorul de instructie urmeaza sa decida in cursul zilei "daca va emite sau nu un mandat de arestare" impotriva celor sase persoane retinute, a precizat parchetul.

"Obiectele confiscate in cursul perchezitiilor, in special material informatic si telefoane, sunt in curs de cercetare", a indicat parchetul, adaugand ca material de airsoft, un sport care utilizeaza reproduceri de arme de foc si care se joaca in tinuta militara, a fost de asemenea gasit la perchezitii.

Ceremoniile in aer liber programate in Bruxelles de Revelion, care includeau focuri de artificii, au fost anulate, din cauza riscului "semnificativ" al unui atac terorist. Primaria capitalei Belgiei a decis anularea ceremoniilor dupa ce procurorii pentru combaterea terorismului au semnalat ca exista "riscuri grave" privind comiterea unui atentat de Revelion. "Centrul national de criza a stabilit ca exista un risc semnificativ de Revelion.

Autoritatile belgiene au arestat zece presupusi teroristi dupa atentatele comise pe 13-14 noiembrie la Paris, unde au fost omorate 130 de persoane in atacuri revendicate de reteaua terorista Stat Islamic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro