Alenka Bratusek, comisarul desemnat de Slovenia, si-a retras candidatura pentru postul de vicepresedinte al Comisiei Europene

Alenka Bratusek, comisarul desemnat de Slovenia, si-a retras candidatura pentru postul de vicepresedinte al Comisiei Europene

Printre cei vizati se afla francezul Pierre Moscovici, propus pentru afaceri economice, care a raspuns la intrebari suplimentare din partea eurodeputatilor, fostul premier finlandez Jyrki Katainen, desemnat vicepresedinte al CE pentru ocuparea fortei de munca, spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat comisar pentru energie, si candidata propusa de Cehia, Vera Jurova.

acum 101 luni (8 Oct 2014)

Cel mai probabil, Bratusek va fi inlocuita de eurodeputatul socialist Tanja Fajon, insa este posibil ca Slovenia sa piarda postul de vicepresedinte in Comisia Europeana.

Alenka Bratusek si-a retras candidatura pentru nominalizarea in functia de vicepresedinte al Comisiei Europene dupa ce a avut o prestatie neconvingatoare la audierile din comisiile de specialitate din Parlamentul European.

In acelasi timp, ungurul Tibor Navracsics, desemnat comisar european pentru educatie, cultura, tineret si cetatenie si care a fost respins luni seara de comisia de specialitate a PE, ar putea primi portofoliul transporturilor.

In urma acestor modificari in componenta echipei propuse de viitorul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, slovacul Maros Sefcovic, desemnat initial comisar european pentru transporturi, ar urma sa devina vicepresedinte al CE pentru uniune energetica.

Eurodeputatii urmeaza sa se pronunte miercuri cu privire la alti comisari europeni desemnati care nu au reusit sa obtina aprobarea la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Printre cei vizati se afla francezul Pierre Moscovici, propus pentru afaceri economice, care a raspuns la intrebari suplimentare din partea eurodeputatilor, fostul premier finlandez Jyrki Katainen, desemnat vicepresedinte al CE pentru ocuparea fortei de munca, spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat comisar pentru energie, si candidata propusa de Cehia, Vera Jurova. Britanicul Jonathan Hill, propus comisar pentru servicii financiare, ar putea primi aprobarea eurodeputatilor, dupa ce s-a prezentat din nou marti la audieri in comisia de specialitate din Parlamentul European. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro