Alegerile pentru presedintia Academiei Romane. Cine sunt cei patru candidati

Alegerile pentru presedintia Academiei Romane. Cine sunt cei patru candidati

Ioan Aurel Pop (Foto: UBB) Distinctia i-a fost acordata pentru cartile si studiile stiintifice publicate, Ioan Aurel Pop fiind autorul a peste 50 de carti, editii de izvoare istorice, tratate si manuale universitare, volume ingrijite si a peste 300 de studii, articole, recenzii, dari de seama, cronici, prefete etc. Hera este profesor de onoare al Academiei de Stiinte Agricole din China (Institutul de aplicatii a energiei nucleare in agricultura), dar si al Accademia dei Georgofili, Italia, respective al Academiei Ruse de Stiinte Agricole.

acum 67 luni (12 Mar 2018)

Dupa decesul academicianului Ionel Valentin-Vlad, in decembrie 2017, postul de presedinte interimar al Academiei Romane a fost ocupat de Cristian Hera. In 2016, Ioan Aurel Pop era ales presedinte al Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar in 2013, era desemnat unul dintre cei mai buni profesori din lume intr-un top realizat de Universitatea Oklahoma Outreach (SUA), "The International Adult and Continuing Education Hall of Fame".

Ioan Aurel Pop (Foto: UBB)

Distinctia i-a fost acordata pentru cartile si studiile stiintifice publicate, Ioan Aurel Pop fiind autorul a peste 50 de carti, editii de izvoare istorice, tratate si manuale universitare, volume ingrijite si a peste 300 de studii, articole, recenzii, dari de seama, cronici, prefete etc. in volume separate si reviste de specialitate si publicatii de cultura. De asemenea, in 2010, academicianului ii era acordat Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler si Ordinul de Onoare prin decretul Presedintelui Romaniei, iar in 2015, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler. In anul 1992, Voicu infiinta prima Catedra de Farmacologie si Toxicologie Clinica din invatamantul medical romanesc, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti si era profesor invitat la Center for Blood Research, afiliat la Universitatea Harvard, Boston.

Victor Voicu este autorul a peste 20 de volume monografice, 300 de lucrari stiintifice publicate si comunicate si detine aproape 30 de brevete de inventie. Pe 1 decembrie 2017, academicianul a fost decorat de Presedintia Romaniei cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Comandor, in semn de "inalta apreciere pentru prodigioasa cariera academica, reprezentand excelenta stiintifica si culturala romaneasca, pentru promovarea imaginii tarii noastre in mediile stiintifice internationale". Simio... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro