ALEGERI SUA. Michelle Obama i se alatura pentru prima data lui Hillary Clinton in campanie

ALEGERI SUA. Michelle Obama i se alatura pentru prima data lui Hillary Clinton in campanie

Strategia lui Clinton in Carolina de Nord, un stat care a votat pentru Barack Obama in 2008, dar care s-a intors catre republicani in 2012, se bazeaza foarte mult pe prezenta la vot ridicata a populatiei afro-americane si a alegatorilor Latino, dar si pe o sustinere aparent puternica din partea populatiei albe educate la nivelul de facultate.

acum 63 luni (24 Oct 2016)

Strategia lui Clinton in Carolina de Nord, un stat care a votat pentru Barack Obama in 2008, dar care s-a intors catre republicani in 2012, se bazeaza foarte mult pe prezenta la vot ridicata a populatiei afro-americane si a alegatorilor Latino, dar si pe o sustinere aparent puternica din partea populatiei albe educate la nivelul de facultate. Ea (Michelle Obama - n.r.) ne-a depasit asteptarile in ceea ce priveste cat de multe evenimente a fost in stare sa faca si a fost dispusa sa faca", a declarat duminica Brian Fallon, purtatorul de cuvant al lui Clinton.

Actualul presedinte Barack Obama a militat adesea alaturi de Hillary Clinton, parand dornic ca ea sa il inlocuiasca la Casa Alba si sa il tina pe Donald Trump departe de fotoliul sau. De asemenea, sotia sa, Michelle, i-a adus des laude fostului secretar de stat la diverse mitinguri din tara, venind cu una dintre putinele fraze memorabile ale campaniei - pe care Clinton a adoptat-o drept proprie -: "Atunci cand ei se coboara la un anumit nivel, noi trebuie sa ne ridicam".

Campania lui Clinton considera ca are nevoie ca alegatorii afro-americani sa participe in numere la fel de mari la aceasta campanie, la fel cum au facut-o pentru Obama, in 2008 si 2012. Sondajele sugereaza ca acesti alegatori nu vor vota pentru Donald Trump, dar frica este ca multi, in special grupa de varsta de 18-35 de ani, vor sta acasa. Mai mult de 92% din asa-numitii "Millennials" afro-americani au votat pentru Obama, dar sprijinul pentru Clinton la aceasta grupa de varsta nu a depasit niciodata 60%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro