Alegeri SUA 2016. Trump, criticat de sotie si vicepresedinte, pierde sprijinul tot mai multor republicani in urma scandalului comentariilor misogine

Alegeri SUA 2016. Trump, criticat de sotie si vicepresedinte, pierde sprijinul tot mai multor republicani in urma scandalului comentariilor misogine

Candidatul republican la presedintia Statelor Unit, a declarat ca nu se va retrage niciodata din cursa pentru Casa Alba, desi numerosi lideri din propria sa formatiune i-au cerut acest lucru, dupa ce o inregistrare in care Trump face remarci si glume cu tente misogine inainte de o emisiune in 2005 a fost publicata sambata de "Washington Post", relateaza "The Wall Street Journal". Optiunea lui Trump pentru postul de vicepresedinte, Mike Pence, s-a declarat si el revoltat de afirmatiile facute de Trump in inregistrare: "Ca sot si tata, am fost ofensat de cuvintele si declaratiile descrise de Donald Trump in clipul de acum 11 ani publicat ieri (vineri - n.r.).

acum 70 luni (9 Oct 2016)

Candidatul republican la presedintia Statelor Unit, a declarat ca nu se va retrage niciodata din cursa pentru Casa Alba, desi numerosi lideri din propria sa formatiune i-au cerut acest lucru, dupa ce o inregistrare in care Trump face remarci si glume cu tente misogine inainte de o emisiune in 2005 a fost publicata sambata de "Washington Post", relateaza "The Wall Street Journal".

Trump si-a petrecut ziua de sambata la sediul sau de campanie din New York, pregatind dezbaterea de luni dimineata impotriva contracandidatei Hillary Clinton.

Intre timp, propriii sai colegi de partid isi retrag sprijinul electoral pentru magnat, unii dintre ei cautand sa se distanteze in vederea alegerilor legislative partiale, care se vor desfasura pe aceeasi data cu alegerile prezidentiale, 8 noiembrie.

Printre ei se numara si candidatul republican la alegerile din 2008, John McCain, care a declarat ca el si sotia sa nu il vor vota pe Trump in urma dezvaluirilor facute de "Washington Post". - sotia lui McCain) nu am votat niciodata pentru un candidat democrat, si nu vom vota pentru Hillary Clinton, ci vom folosi optiunea de a nominaliza pe cineva de pe buletinul de vot pentru a pune stampila pe un republican conservator calificat pentru postul de presedinte", a declarat McCain, conform CNN.

Printre altii, fosta candidata la nominalizare Carly Fiorina si fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger si-au retras si ei sprijinul pentru Trump. Liderii republicani din Senat, respectiv Camera Reprezentantilor, Mitch McConnell si Paul Ryan, l-au criticat vehement pe nominalizatul republicanilor, calificand afirmatiile sale drept "inacceptabile".Cel din urma si-a anulat aparitiile pe care ar fi trebuit sa le faca la evenimente electorale pentru Trump in urmatoarele zile.

Principalul contracandidat al lui Trump la nominalizare, senatorul de Texas Ted Cruz, ia in consi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro