Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton, in pozitie de atac

Alegeri SUA 2016. Hillary Clinton, in pozitie de atac

Pusa intr-o situatie dificila de anuntul directorului FBI referitor la reluarea anchetei privind corespondenta electronica privata purtata pe vremea cand era secretar de Stat, democrata Hillary Clinton si-a schimbat tactica de campanie. De la insulte la impozite neplatite La mitingul de la Dade City ea a fost prezentata de Alicia Machado, fosta Miss Univers 1996 umilita de Trump pentru ca se ingrasase. Astfel, Clinton ar urma sa obtina 332 de voturi in Colegiul Electoral, iar republicanul Donald Trump - 206, in conditiile in care pentru castigarea alegerilor este nevoie de o majoritate absoluta de 270 de voturi in acest for.

acum 83 luni (2 Nov 2016)

Pusa intr-o situatie dificila de anuntul directorului FBI referitor la reluarea anchetei privind corespondenta electronica privata purtata pe vremea cand era secretar de Stat, democrata Hillary Clinton si-a schimbat tactica de campanie. Intr-un tur de forta inceput la Dade City, in apropiere de Tampa, si incheiat la Fort Lauderdale, Hillary Clinton a incercat sa atinga atat toate punctele sensibile din campanie, cat si toate punctele vulnerabile ale magnatului din domeniul imobiliarelor care vizeaza sefia Biroului Oval. De la insulte la impozite neplatite La mitingul de la Dade City ea a fost prezentata de Alicia Machado, fosta Miss Univers 1996 umilita de Trump pentru ca se ingrasase. "El si-a petrecut viata denigrand, degradand, insultand si agresand femeile", a afirmat Clinton, lansand un avertisment cu privire la candidatul care "insulta mai mult de jumatate din populatie".

Fosta sefa a diplomatiei nu a ratat nici ocazia de a reduce in discutie inregistrarea din 2005 in care Trump se lauda ca poate sa-i faca orice unei femei pentru ca este celebru. Putin mai tarziu, la Sanford, Clinton a adus in discutie subiectele legate de securitatea nationala pe care a marsat Trump in campanie. Voi proteja America", a afirmat Clinton, amintind ca ea, la atentatele de la 11 septembrie, se afla la New York, fiind atunci senatoare. La Fort Lauderdale, unde a avut loc ultimul miting al zilei, candidata democratilor a insistat asupra faptului ca magnatul din domeniul imobiliarelor nu este nici pregatit si nici potrivit pentru a face fata cerintelor impuse de functia de sef de stat. Atacurile lansate de Clinton vin in contextul in care, potrivit mediei sondajelor realizate de RealClearPolitics, Trump are in Florida un avans de 0,8%. Pe de alta parte, un sondaj realizat printre alegatorii care au votat deja in acest stat ii acorda democratei un avans - 48% fata de 40% pentru Trump. Pe primul loc in modelul Moody's In acest timp, un model al Moody's Analytics, care a prezis co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro