Alegeri SUA 2016: Hillary Clinton a castigat la mustata cursa electorala din Nevada pentru nominalizarea democratilor

Alegeri SUA 2016: Hillary Clinton a castigat la mustata cursa electorala din Nevada pentru nominalizarea democratilor

Reuters noteaza ca victoria "la mustata" a lui Clinton intr-un stat in care, pana nu de mult, se astepta sa il castige cu un avans considerabil sugereaza ca drumul ei catre nominalizarea democrata ar putea fi unul mai lung si mai greu decat s-a crezut, din cauza performantei bune a lui Sanders intr-un stat cu un procent mare din populatie apartinand minoritatilor.

acum 100 luni (21 Feb 2016)

Potrivit datelor AP, dupa numararea a aproximativ 70% din voturi, Hillary Clinton a fost preferata de 52,3% dintre alegatori, in timp ce pentru Bernie Sanders au optat doar 47,7%. Fostul secretar de stat al Statelor Unite si-a proclamat deja victoria: "Catre toata lumea care a votat in fiecare colt din Nevada cu determinare si inima: Aceasta este victoria voastra. Si probabil vom pleca din Nevada cu o parte buna din delegati", a spus Sanders dupa alegerile din Nevada.

Reuters noteaza ca victoria "la mustata" a lui Clinton intr-un stat in care, pana nu de mult, se astepta sa il castige cu un avans considerabil sugereaza ca drumul ei catre nominalizarea democrata ar putea fi unul mai lung si mai greu decat s-a crezut, din cauza performantei bune a lui Sanders intr-un stat cu un procent mare din populatie apartinand minoritatilor. Dupa o victorie la scor in New Hampshire si o egalitate aproape perfecta in Iowa, state cu populatie aproape in totalitate alba, Nevada i-a dat lui Sanders pentru prima oara sansa sa dovedeasca ca poate castiga voturile persoanelor de culoare si hispanice si sa fie competitiv la nivel national in state cu o populatie mai diversa. Potrivit unui sondaj Emerson, prezentat de realclearpolitics.com, Donald Trump ar urma sa obtina 36% din voturi, cu 17% mai mult decat Marco Rubio, in timp ce Ted Cruz este cotat cu numai 18% din intentiile de vot. Conform unui sondaj NBC/WSJ/Marist, Trump ar obtine numai 28% din sufragii, insa chiar si asa s-ar plasa tot pe primul loc. Ted Cruz este cotat cu 23% din voturi, in timp ce Rubio are de partea sa numai 15%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro