Alegeri SUA 2016. Conventia Partidului Democrat incepe, luni, la Philadelphia, sub semnul scandalului

Alegeri SUA 2016. Conventia Partidului Democrat incepe, luni, la Philadelphia, sub semnul scandalului

Conventia se deschide cu discursul primei doamne a Statelor Unite, Michelle Obama urmat de cel al lui Bernie Sanders, senator din Vermont, care a renuntat batalie in favoarea lui Hillary Clinton, ba chiar a anuntat ca o sprijina, in ciuda campaniei interne aprige pe care a dus-o impotriva ei .

acum 88 luni (24 Jul 2016)

Conventia se deschide cu discursul primei doamne a Statelor Unite, Michelle Obama urmat de cel al lui Bernie Sanders, senator din Vermont, care a renuntat batalie in favoarea lui Hillary Clinton, ba chiar a anuntat ca o sprijina, in ciuda campaniei interne aprige pe care a dus-o impotriva ei . "Vom construi poduri, nu ziduri", a promis Hillary Clinton, aluzie la disensiunile din tabara republicanilor , dar si la declaratiile lui Trump.

Prin alegerea lui Timothy Michael Kaine ca potential vicepresedinte al SUA, un om politic cu un parcurs impecabil si cu o reputatie fara pata, dar care se recunoaste a fi "plictisitor", fosta prima doamna a decis sa-si intareasca serios candidatura in fata lui Donald Trump. Masurile de securitate nu au fost neglijate nici de aceasta data de politie, mai ales ca la Philadelphia si-au anuntat prezenta mii de oameni, iar un grup al sustinatorilor lui Bernie Sanders pregateste un chiar un protest. "Suntem furiosi impotriva aparatului de partid", a declarat pentru AFP Laurie Cestnick, creatorul grupului Occupy DNC , lansat pe Facebook. "In urma cu un an am fost complet alaturi de Hillary Clinton. Vineri, site-ul de dezvaluiri WikiLeaks a facut publice aproximativ 20.000 de e-mailuri ale echipei de campanie a lui Hillary Clinton. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro