Alegeri prezidentiale in Franta. Emmanuel Macron promite ca va lupta pentru restructurarea datoriei Greciei

"Una este sa existe, alta e sa obtii o decizie colectiva: va trebui purtata aceasta lupta", a adaugat Macron, subliniind ca el si-a exprimat deja aceasta pozitie in vara lui 2015.

acum 48 luni (6 May 2017)

Emmanuel Macron, candidatul centrist la alegerile prezidentiale din Franta, s-a declarat vineri favorabil unei restructurari a datoriei Greciei.

"Una este sa existe, alta e sa obtii o decizie colectiva: va trebui purtata aceasta lupta", a adaugat Macron, subliniind ca el si-a exprimat deja aceasta pozitie in vara lui 2015. "Eu o voi duce lupta, deoarece cred ca ea este inevitabila si ne va reda credibilitatea colectiva", a mai spus Macron.

In opinia sa, "nu exista posibilitatea pentru Grecia de a avea o economie, o societate stabila in euro cu nivelul datoriei actuale". Macron a primit pe 2 mai sustinerea fostului ministru de finante al Greciei, Yanis Varoufakis, unul dintre exponentii stangii radicale din Europa. Potrivit lui Varoufakis, Macron este "singurul ministru de stat din Europa" care "a facut tot posibilul" pentru a ajuta Atena in timpul crizei datoriei externe. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro