Alegeri prezidentiale 2014. Sondaj: Cat de interesati sunt romanii de alegerile prezidentiale

Alegeri prezidentiale 2014. Sondaj: Cat de interesati sunt romanii de alegerile prezidentiale

Numai 17,6% din romani se declara foarte interesati de campania electorala pentru alegerile prezidentiale si 35,2% interesati (52,8% interesati si foarte interesati), arata sondajul efectuat de INSCOP Research in perioada 2-8 octombrie 2014, la comanda ziarului "Adevarul". Constatarea include probabil un mecanism de raspunsuri conformiste, mai ales daca o corelam cu comentariile negative cu privire la calitatea campaniei electorale si cu faptul ca, din punct de vedere al campaniei mediatice, dezbaterea electorala abunda mai degraba in mesaje legate de profilurile candidatilor decat de proiecte.

acum 101 luni (13 Oct 2014)

Numai 17,6% din romani se declara foarte interesati de campania electorala pentru alegerile prezidentiale si 35,2% interesati (52,8% interesati si foarte interesati), arata sondajul efectuat de INSCOP Research in perioada 2-8 octombrie 2014, la comanda ziarului "Adevarul". Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 1.095 de persoane, reprezentativ pentru populatia de 18 si de peste 18 ani a Romaniei.

Majoritatea romanilor stiu cum pun stampila Sondajul INSCOP Research releva ca 70,9% din romani afirma ca stiu sigur cu cine vor vota la prezidentiale (raspunsurile le includ insa si pe cele oferite de respondenti care nu vor vota, chiar daca au o opinie formata in legatura cu o posibila optiune). 55% din cei chestionati sunt de acord cu afirmatia ca "subiectele dezbatute in campania electorala au legatura cu problemele care ma intereseaza in mod direct". Constatarea include probabil un mecanism de raspunsuri conformiste, mai ales daca o corelam cu comentariile negative cu privire la calitatea campaniei electorale si cu faptul ca, din punct de vedere al campaniei mediatice, dezbaterea electorala abunda mai degraba in mesaje legate de profilurile candidatilor decat de proiecte. Public partial tolerant cu calitatea campaniei 36,5% din romani sunt de acord cu ideea ca subiectele dezbatute in campanie nu au legatura cu problemele tarii, la care se adauga 17,2% care nu raspund, in timp ce 46,4% nu sunt de acord cu aceasta idee. 28% din romani sunt de acord ca si-ar putea schimba optiunea de vot ca urmare a acestei campanii electorale (cifra include probabil si raspunsuri date de nehotarati, care ar putea decide sa voteze ca urmare a campaniei). Cele mai notorii candidaturi La indicatorul care vizeaza notorietatea candidaturilor pentru Cotroceni, cel mai bun grad de cunoastere il au primii clasati in preferintele electoratului: Victor Ponta (97,1% din romani stiu ca el candideaza), Klaus Iohannis (95,3% din respondenti sunt la curent ca si-a depus candidatura), dar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro