Alegeri prezidentiale 2014. Duelurile electorale, castigate prin neprezentare: de ce au fugit candidatii de TVR

Emisiunea "Presedinte pentru Romania", difuzata la postul public de televiziune, si-a propus, saptamana trecuta, sa prezinte opt dintre candidatii la alegerile prezidentiale si programele electorale ale acestora. Premierul vrea discutii pe economie si politica externa, Iohannis- Justitie si stat de drept Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, raspunde afirmativ invitatiei contracandidatului sau, Victor Ponta, de a organiza dezbateri pe teme de politica externa, sistem constitutional si de economie, dar aminteste ca i-a propus premierului de o luna sa ia parte la o dezbatere electorala, precizand ca doreste sa includa pe agenda dezbaterii si Justitia si respectarea statului de drept.

acum 102 luni (9 Oct 2014)

Emisiunea "Presedinte pentru Romania", difuzata la postul public de televiziune, si-a propus, saptamana trecuta, sa prezinte opt dintre candidatii la alegerile prezidentiale si programele electorale ale acestora. Socoteala de acasa nu s-a potrivit, insa, cu cea din studio, intrucat trei dintre prezidentiabili au lipsit si au trimis, in loc, membri de partid, acoperiti de o Decizie a CNA care a stabilit ca toti cei inscrisi in cursa pentru Cotroceni pot mandata oameni care sa vorbeasca in locul lor in cadrul dezbaterilor televizate. Astfel, pentru prima saptamana dedicata campaniei, duelurile ar fi trebuit sa aiba loc dupa cum urmeaza: independentii Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, Teodor Melescanu si Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL) si Dan Diaconescu, Vadim Tudor si Gheorghe Funar. Candidatul PSD, Victor Ponta, ar urma sa participe la emisiune alaturi de necunoscutul Constantin Rotaru, prezidentiabilul Partidului Alternativa Socialista.

Primii invitati la duelul prezidential au fost candidatul independent si presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, si Monica Macovei. Tariceanu a invocat, insa, un program incarcat, stabilit cu mult timp inainte de emisiune, si a trimis-o in loc pe purtatoarea sa de cuvant, Gratiela Gavrilescu.

"Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, are in aceasta seara o serie de activitati electorale stabilite in calendarul de campanie cu mai mult timp in urma. Astfel, Calin Popescu Tariceanu nu va putea onora invitatia Televiziunii Romane de a participa la emisiunea de dezbatere electorala de la ora 21.00", a anuntat echipa de campanie a lui Tariceanu, pe Facebook.

Contactata de "Adevarul", purtatoarea de cuvant a lui Tariceanu, Gratiela Gavrilescu, s-a balbait. "Am stiut de emisiune cu o zi inainte, de fapt de vineri, vineri ne-a anuntat (n.r. Cand trebuie sa fii serios, esti pana la capat", a incheiat ea, desi, cu cateva secunde inainte, a re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro