Alegeri prezidentiale 2014. Cum a influentat ordonanta lui Dragnea rezultatele alegerilor

Alegeri prezidentiale 2014. Cum a influentat ordonanta lui Dragnea rezultatele alegerilor

Alaturi de el, alti 27 de alesi locali, plus primarul municiupiului Ramnicu-Sarat, Viorel Holban, suparat pe liberali ca nu l-au ajutat pe fratele sau, Titi Holban, sa se bucure de imunitate parlamentara, au profitat de ordonanta traseistilor si au trecut de partea Puterii. Petrache, invins de Firea la Ilfov Un alt judet cu probleme in privinta scorului obtinut de Klaus Iohannis a fost si Ilfov, acasa la Marian Petrache, strategul sef al PNL, care a fost invins de catre Gabriela Vranceanu Firea, purtator de cuvant al PSD si presedintele organizatiei PSD Ilfov, care i-a adus victoria lui Ponta in judetul de la marginea Bucurestiului. In judetul Caras-Severin, PSD a racolat nu mai putin de 15 primari de comune de la PNL si un primar de oras de la PDL, Nicusor Vasilescu, din Baile Herculane si a reusit sa coloreze si acest judet in rosu'.

acum 84 luni (5 Nov 2014)

Vicepremierul Liviu Dragnea, initiatorul ordonantei 55, care le-a permis alesilor locali ca timp de 45 de zile sa-si schimbe partidul fara sa-si piarda mandatul, spune ca nu s-au vazut efectele suspendarii legii in rezultatele primului tur al alegerilor prezidentiale.

Situatia pe judete il contrazice insa pe Liviu Dragnea pentru ca cei mai multi dintre traseisti au reusit sa incline balanta in favoarea lui Victor Ponta chiar si in judete si orase cunoscute ca fiind portocalii sau galbene. Un astfel de caz este judetul Buzau, aflat in topul judetelor cu cele mai bune scoruri obtinute de PSD, unde Victor Ponta a reusit sa scoata un procent de 54,21%, cu 14 procente mai mult decat media nationala.

Alaturi de el, alti 27 de alesi locali, plus primarul municiupiului Ramnicu-Sarat, Viorel Holban, suparat pe liberali ca nu l-au ajutat pe fratele sau, Titi Holban, sa se bucure de imunitate parlamentara, au profitat de ordonanta traseistilor si au trecut de partea Puterii.

Cuplul Ridzi, alaturi de Ponta

Un caz aparte s-a petrecut la Petrosani, in Hunedoara, acolo unde primar este Tiberiu Ridzi, sotul fostului ministru al Sportului, Monica Iacob Ridzi, condamnata in prima instanta- la cinci ani de inchisoare. Cei doi soti au trecut in urma cu cateva zile de la PDL la UNPR si au pus serios umarul la Victoria lui Ponta din Hunedoara. In Petrosani, Victor Ponta a obtinut 49,27 % din voturi, iar Klaus Iohannis, 20,30%, candidatul PSD fiind pe prima pozitie cu 43,59% la nivel de judet.

Petrache, invins de Firea la Ilfov

Un alt judet cu probleme in privinta scorului obtinut de Klaus Iohannis a fost si Ilfov, acasa la Marian Petrache, strategul sef al PNL, care a fost invins de catre Gabriela Vranceanu Firea, purtator de cuvant al PSD si presedintele organizatiei PSD Ilfov, care i-a adus victoria lui Ponta in judetul de la marginea Bucurestiului. Ocupat cu campania in toata tara, Petrache a scapa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro