Alegeri prezidentiale 2014. Cine sunt purtatorii de vorbe ai candidatilor

Alegeri prezidentiale 2014. Cine sunt purtatorii de vorbe ai candidatilor

Rolul unui purtator de cuvant in campania prezidentiala este la fel de important ca si cel al strategului sau al candidatului, cat timp se respecta agenda stabilita de sefii de campanie, sustin specialistii in comunicare politica. Pe langa anunturile oficiale de campanie, purtatorul de cuvant ar trebui sa aiba un punct de vedere in situatia in care prezenta candidatului nu e necesara sau nu este oportuna si, in plus, este primul om care ar trebui sa reactioneaze cand apare o informatie noua in mass-media. Liberala Alina Gorghiu, aflata si la primul mandat de vicepresedinte al partidului, este de profesie jurist, absolventa a Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir din Bucuresti.

acum 118 luni (30 Sep 2014)

Rolul unui purtator de cuvant in campania prezidentiala este la fel de important ca si cel al strategului sau al candidatului, cat timp se respecta agenda stabilita de sefii de campanie, sustin specialistii in comunicare politica. "Existenta unui astfel de om e importanta mai ales pentru candidatii care pornesc cu prima sansa, cei care sunt mereu in centrul atentiei si despre care se scriu vrute si nevrute", a declarat pentru "Adevarul" Adi Zabava, specialist in comunicare politica.

Pe langa anunturile oficiale de campanie, purtatorul de cuvant ar trebui sa aiba un punct de vedere in situatia in care prezenta candidatului nu e necesara sau nu este oportuna si, in plus, este primul om care ar trebui sa reactioneaze cand apare o informatie noua in mass-media. "La atacurile pe care le voi primi din partea contracandidatilor sau a sustinatorilor contracandidatilor, din fericire am foarte multi colegi care pot sa raspunda si care pot sa pareze si pot sa atace la randul lor.

PSD a decis sa intre in lupta pentru Cotroceni cu doi purtatori de cuvant: Dan Sova, actualul purtator de cuvant al PSD, si Gabriela Firea, vicepresedinte si lider al PSD Ilfov. "Cred ca e un titlu de onoare sa fii purtator de cuvant al campaniei prezidentiale. Pentru campania care va urma ar fi nevoie sa fie cinci purtatori de cuvant, nu unul. Eu si doamna Firea suntem doua modele de politicieni diferiti, am spus chiar ca ar trebui sa mai existe unul, doi, trei care sa aiba acelasi statut", declara Dan Sova la "Adevarul Live", in luna august.Numele lui Dan Sova este legat de cel mai rasunator scandal din 2012. Desi era proaspat purtator de cuvant al PSD, Sova a fost scos din functie si trimis la Muzeul Holocaustului din Washington pentru a se documenta legat de epurarile la care au fost supusi evreii din intreaga lume. Cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale, Dan Sova a anuntat ca demisioneaza din functia de ministru al Transporturilor. Motivul invocat a fost acela de a se implic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro