Alegeri locale. Cati jurnalisti din tara renunta la gazetarie pentru primarie

Alegeri locale. Cati jurnalisti din tara renunta la gazetarie pentru primarie

Bihor In varsta de 32 de ani, fostul jurnalist oradean Daniel Meze a ales sa intre in politica si sa candieze pe listele de consilier judetean din partea PMP, el aspirand la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bihor. Cluj Dinu Criste (44 de ani) este un jurnalist si preot-misionar care candideaza ca independent pentru functia de primar al comunei Floresti, cea mai mare din tara, situata la cativa kilometri de Cluj-Napoca. Nascut in 1977 si absolvent al Facultatii de Filosofie de la Universitatea Bucuresti, Mihai lucreaza de peste 15 ani in media si este unul dintre cei mai incisivi ziaristi din presa din Arges. A fost confectionera timp de noua ani, apoi a avut pe rand mai multe profesii, de la profesor suplinitor de limba franceza la tara, la consilier personal al primarului din localitatea vasluiana Gherghesti, consilier juridic si tehnician la FEPA SA , apoi reporter la o televiziune locala. Vrancea Cristi Irimia, in varsta de 39 de ani, este editorul coordonator al cotidianului online Vrancea Media si are o experienta de 19 ani in mass-media.

acum 99 luni (29 Apr 2016)

In prag de campanie electorala, sondajele o indica pe Gabriela Firea ca favorita pentru Primaria Capitalei. Asadar, o fosta jurnalista, ba chiar si directoare de reviste in trustul Intact, are mari sanse sa conduca Bucurestiul in urmatorii patru ani. Gabriela Firea nu este novice in politica: de patru ani e senator PSD, iar in ierarhia partidului ocupa functia de viepresedinte.

La Sectorul 1, ALDE mizeaza pe Laura Chiriac, fosta jurnalista la Realitatea TV, dar si fosta consiliera a lui Victor Ponta. Pentru Primaria Sectorului 2, a intrat in cursa si Dumitru Pelican, fost crainic sportiv, iar pe lista consilierilor pentru Sectorul 4 il gasim pe Ovidiu Zara, fost jurnalist la "Evenimentul Zilei".

Bihor

In varsta de 32 de ani, fostul jurnalist oradean Daniel Meze a ales sa intre in politica si sa candieze pe listele de consilier judetean din partea PMP, el aspirand la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bihor. Daniel Meze a activat opt ani in presa fiind jurnalist pe domeniul analizei politice, la publicatii din Oradea, cum ar fi Gazeta de Oradea, sau Radio Transilvania, dar si la publicatii din Cluj, cum ar fi Look Tv. Mariana Sebeni Comsa este corespondent la Evenimentul Zilei, dar cocheteaza cu politica de cativa ani. Razvan Popa a lucrat la ziarul local Buna Ziua Brasov, a fost purtator de cuvant al PSD Brasov, vicperimar si acum este consilieri local. Ovidiu Gradinar a fost reporter, realizator de emisiuni si director la TVS Holding, post de televiziune care a disparut in acest an. El vrea postul de primar sustinut de Partidul National Democrat. Pe listele PNL, dar pentru sefia Consiliului Judetean este inscrisa Irinel Palade, realziator de emisiuni la TVS Holding. De remarcat ca, pe listele PNL, la Consiliul Local figureaza Nadia Ranca, managerul MIX Tv Brasov.

Buzau

Fostul jurnalist Ionut Sorin Apostu vizeaza un post de consilier lo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro