ALEGERI LOCALE 2016. Vezi aici unde este sectia ta de votare

Potrivit unei hotărari a BEC, in situaţia in care, după introducerea codului numeric personal al unui alegător in aplicaţia Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), acesta semnalează faptul că persoana care s-a prezentat la vot şi-a mai exercitat dreptul la acelaşi scrutin, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va aduce la cunoştinţă alegătorului că sistemul a semnalat că şi-a mai exercitat o dată dreptul de vot la aceste alegeri şi că fapta unei persoane care votează de două sau mai multe ori constituie infracţiunea de fraudă la vot prevăzută de art.

acum 52 luni (2 Jun 2016)

Cetăţenii care au implinit 18 ani, inclusiv in ziua alegerilor, pot să-şi exercite dreptul de vot, pe baza unui act de identitate valabil.

Alegătorii vor vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt inscrişi in lista electorală permanentă sau in copia de pe lista electorală complementară. Fiecare alegător prezintă actul de identitate operatorului de calculator al biroului electoral al secţiei de votare, care inscrie codul numeric personal al alegătorului in sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Potrivit unei hotărari a BEC, in situaţia in care, după introducerea codului numeric personal al unui alegător in aplicaţia Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), acesta semnalează faptul că persoana care s-a prezentat la vot şi-a mai exercitat dreptul la acelaşi scrutin, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va aduce la cunoştinţă alegătorului că sistemul a semnalat că şi-a mai exercitat o dată dreptul de vot la aceste alegeri şi că fapta unei persoane care votează de două sau mai multe ori constituie infracţiunea de fraudă la vot prevăzută de art.

In cazul in care alegătorul stăruie in solicitarea de a-şi exercita dreptul de vot, preşedintele biroului electoral al secţiei respective va apela serviciul 112 şi va solicita să i se facă legătura cu secţia de votare cu numărul şi din judeţul arătate in mesaj.

In situaţia in care preşedintele biroului electoral al secţiei de votare apelate infirmă existenţa unei semnături in lista electorală in dreptul alegătorului in cauză se va permite exercitarea dreptului de vot, dacă confirmă existenţa unei semnături in lista electorală i se va permite să voteze după ce va completa şi semna impreună cu preşedintele biroului electoral al secţiei şi operatorul de calculat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro