Alegeri legislative Austria. Stanga, pe cale sa piarda din cauza unor pagini false pe Facebook

Alegeri legislative Austria. Stanga, pe cale sa piarda din cauza unor pagini false pe Facebook

Acuzatii grave planeaza asupra Partidului Social-Democrat al Austriei (SPO), condus de cancelarul Christian Kern, care vrea sa obtina un nou mandat de cancelar. Una dintre pagini - "Wir fur Sebastian Kurz" ("Il sustinem pe Sebastian Kurz") - contine numeroase mesaje antisemite si rasiste, in scopul de a-i contura liderului OVP imaginea unui politician xenofob si de a dezorienta astfel electoratul sau mai putin conservator.

acum 74 luni (9 Oct 2017)

Acuzatii grave planeaza asupra Partidului Social-Democrat al Austriei (SPO), condus de cancelarul Christian Kern, care vrea sa obtina un nou mandat de cancelar.

Potrivit publicatiilor Profil si Die Presse, un consultant politic al SPO a creat pagini false pe Facebook in numele liderului Partidului Popular Austriac (OVP), Sebastian Kurz, principalul adversar politic al lui Christian Kern.

Una dintre pagini - "Wir fur Sebastian Kurz" ("Il sustinem pe Sebastian Kurz") - contine numeroase mesaje antisemite si rasiste, in scopul de a-i contura liderului OVP imaginea unui politician xenofob si de a dezorienta astfel electoratul sau mai putin conservator.

O alta pagina - "Die Wahrheit uber Sebastian Kurz" ("Adevarul despre Sebastian Kurz") - sugereaza ca acest tanar politician este tolerant in privinta chestiunii migratiei, iar tinta este descurajarea alegatorilor extremei drepte de a se ralia OVP. Prabusirea SPO poate consolida pozitia de favorit la castigarea alegerilor a OVP si propulsa catre locul doi Partidul Libertatii (FPO, dreapta radicala).

Sondajele arata ca OVP ar castiga alegerile cu 33%, la o distanta de 8% de FPO si 11% de SPO.

Aproape 6,5 milioane de austrieci sunt chemati duminica la urne pentru a-i alege pe cei 183 de reprezentanti ai lor in Consiliul National (Parlamentul Austriei). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro