Alegeri in SUA: Trump castiga cursa

"Dreapta este pornita contra establishmentului, care nu a facut ceea ce a promis - sa reduca rolul statului, sa abroge reforma sanatatii, sa impiedice casatoriile gay si alte probleme sociale", arata James Thurber, directorul centrului de studii prezidentiale si parlamentale de la American University.

acum 54 luni (11 May 2016)

Dupa ce si-a eliminat rand pe rand rivalii, se pare ca nimic nu il mai impiedica pe Donald Trump sa obtina investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din SUA, asa cum relateaza L’Obs si Le Monde.

Miliardarul populist a capitalizat dominatia sa media si valul de furie antielite si ar putea deveni primul "novice" politic ce ar castiga investitura Partidului Republican (PR) dupa Dwight Eisenhower in 1952. In fiecare zi, Trump a dat un interviu televizat si datorita lui dezbaterile primarelor au fost emisiunile cu cea mai mare audienta din istoria TV din SUA, in afara celor de sport. El este singurul candidat ale carui mitinguri au fost difuzate de la debut pana la final. In zece luni de campanie, Donald Trump a trecut de la rolul de clown la cel de candidat prezidential.

In 2010, Partidul Republican a fost coplesit de miscarea insurectionala Tea Party, al carei obiectiv era inlaturarea clasei politice traditionale, republicana si democrata, pentru a alege nou-veniti. "Dreapta este pornita contra establishmentului, care nu a facut ceea ce a promis - sa reduca rolul statului, sa abroge reforma sanatatii, sa impiedice casatoriile gay si alte probleme sociale", arata James Thurber, directorul centrului de studii prezidentiale si parlamentale de la American University. Partidul Republican l-a lasat, ceea ce i-a permis lui Trump sa urce si este ceva ce multi republicani regreta. Potrivit lui John Hudak, cercetator la Institutul Brooking din Washington, "Partidul Republican s-a bucurat de beneficii pe termen scurt, fara sa ia in calcul efectele pe termen lung". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro