Alegeri in Rusia. Navalnii spune ca strans suficiente semnaturi pentru a candida impotriva lui Putin

Alegeri in Rusia. Navalnii spune ca strans suficiente semnaturi pentru a candida impotriva lui Putin

Navalnii, in varsta de 41 de ani, avea nevoie de 500 de semnaturi in fiecare din cele 20 de orase din Rusia. Intre ei se afla liderii Partidului Comunist rus si Partidului de extrema dreapta LDPR, tolerati de regim si membri ai Parlamentului, unde reprezinta o opozitie de fatada, sau candidata liberala Ksenia Sobciak, fiica fostului mentor al presedintelui rus devenita jurnalista de opozitie.

acum 71 luni (24 Dec 2017)

Este insa putin probabil ca Navalnii sa candideze, el fiind declarat ineligibil din cauza unor condamnari in dosare considerate de el motivate politic.

Alexei Navalnii le-a vorbit sustinatorilor sai la manifestatia de la Moscova, spunandu-le ca Putin este un presedinte prost si ca va cere boicotarea alegerilor daca nu i se va permite sa candideze. Navalnii, in varsta de 41 de ani, avea nevoie de 500 de semnaturi in fiecare din cele 20 de orase din Rusia. El a scris pe Twitter ca a obtinut semnaturile: "Am devenit candidat oficial, nominalizat de grupuri de votanti activisti. Ajuns la putere in 2000, Vladimir Putin si-a anuntat candidatura la al patrulea mandat, ceea ce, in cazul unei victorii, il va plasa la conducerea tarii pana in 2024 si il va face liderul rus cu cea mai mare longevitate la putere, dupa Iosif Stalin. Potrivit unui sondaj realizat de institutul independent Levada, publicat miercuri, Putin, care nu are un concurent real, este creditat cu 75% din intentiile de vot. Presedinta Comisiei Electorale Centrale Ela Pamfilova, a anuntat ca 23 de candidati si-au "exprimat dorinta de a participa" in alegerile prezidentiale. Intre ei se afla liderii Partidului Comunist rus si Partidului de extrema dreapta LDPR, tolerati de regim si membri ai Parlamentului, unde reprezinta o opozitie de fatada, sau candidata liberala Ksenia Sobciak, fiica fostului mentor al presedintelui rus devenita jurnalista de opozitie. Niciunul dintre ei nu este creditat cu mai mult de 10% din intentiile de vot, potrivit sondajului centrului Levada. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro