Alegeri in PSD. Plumb contra Dragnea. Cu sau fara "iepuri"?

Numarul 2 informal al PSD nu a ratat ocazia sa vorbeasca iar despre relatia de stransa prietenie pe care ar avea-o cu Victor Ponta, dar a tinut sa-i lanseze acestuia si o provocare: "Ma astept sa primesc votul lui Victor Ponta pentru ca eu l-am votat mereu pe Victor Ponta". De asemenea, a respins ideea ca ar fi apropiat de PNL si a lansat ipoteza unei campanii care ar fi orchestrata impotriva sa "din afara PSD". Aceasta deoarece din Comitetul Executiv fac parte membrii Biroului Permanent (conducerea centrala), dar si liderii de filiala, ministrii PSD si peste 20 de parlamentari (sefi de comisii si membri ai conducerilor Camerelor).

acum 108 luni (22 Jul 2015)

Aspiranti la titlul de sef al PSD sunt Rovana Plumb si Liviu Dragnea, dar am putea asista astazi la intrarea in cursa si a altor nume.

Fostul vicepremier si presedinte executiv al PSD si-a anuntat oficial decizia de a candida impotriva Rovanei Plumb ieri dupa-amiaza, la sediul din Kiseleff. Zambitor, Dragnea a invocat discutiile pe care le-a avut cu "foarte multi colegi" si a lasat a se intelege ca a avut succes cand si-a negociat sustinerea: "Impreuna, am reusit sa stabilim ca cea mai buna formula este o formula de echipa.

Numarul 2 informal al PSD nu a ratat ocazia sa vorbeasca iar despre relatia de stransa prietenie pe care ar avea-o cu Victor Ponta, dar a tinut sa-i lanseze acestuia si o provocare: "Ma astept sa primesc votul lui Victor Ponta pentru ca eu l-am votat mereu pe Victor Ponta". Unul dintre ele se refera la posibilitatea ca liderul UNPR, Gabriel Oprea, sa paraseasca barca puterii daca nu ar fi aleasa la conducerea PSD Rovana Plumb, desemnata de Ponta drept succesoare.

De asemenea, a respins ideea ca ar fi apropiat de PNL si a lansat ipoteza unei campanii care ar fi orchestrata impotriva sa "din afara PSD".

Nume si tabere

Daca in sedinta de miercurea trecuta a conducerii restranse a PSD, Rovana Plumb a castigat detasat (obtinand, dupa cum a precizat Victor Ponta, unanimitate de voturi), in cadrul largit al conducerii situatia s-ar putea astazi schimba. Aceasta deoarece din Comitetul Executiv fac parte membrii Biroului Permanent (conducerea centrala), dar si liderii de filiala, ministrii PSD si peste 20 de parlamentari (sefi de comisii si membri ai conducerilor Camerelor). Or, in randul liderilor de filiala si al parlamentarilor Dragnea are influenta sporita si ar putea contrabalansa situatia. Unii lideri social-democrati din teritoriu nu s-au sfiit sa-si manifeste deja public sprijinul (vezi declaratiile de luni ale sefilor PSD Olt, Giurgiu si Neamt), altii au fost mai rezervati, vorbind doar despre necesit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro