Alegeri in PSD: culoar deschis pentru Dragnea

La aproape 11 luni de la pierderea prezidentialelor si la exact trei luni de la demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD, social-democratii se vor reuni intr-un congres extraordinar pentru alegerea noii echipe de conducere. Presedintele PSD, ales cu doua zile inainte Fata de congresul din 2013, cand Victor Ponta a fost reales presedinte al PSD prin votul delegatilor la congres (din postura de unic candidat), acum social-democratii se gandesc sa se intoarca la litera Statutului, care prevede ca seful partidului sa fie "ales sau revocat de catre toti membrii de partid".

acum 104 luni (16 Sep 2015)

La aproape 11 luni de la pierderea prezidentialelor si la exact trei luni de la demisia lui Victor Ponta din fruntea PSD, social-democratii se vor reuni intr-un congres extraordinar pentru alegerea noii echipe de conducere. Pentru indeplinirea procedurii, organizarea congresului trebuie sa fie aprobata si de Comitetul Executiv (CEx), convocat pentru luni, si, apoi, de Consiliul National. Dupa cum spune liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, calculul ar tine de pregatirile pentru alegerile locale si de evaluarea candidatilor, care ar trebui sa se finalizeze pana in luna decembrie.

Presedintele PSD, ales cu doua zile inainte

Fata de congresul din 2013, cand Victor Ponta a fost reales presedinte al PSD prin votul delegatilor la congres (din postura de unic candidat), acum social-democratii se gandesc sa se intoarca la litera Statutului, care prevede ca seful partidului sa fie "ales sau revocat de catre toti membrii de partid". Propunerea mea a fost, si sper sa fie aprobata la CEx, ca vineri, pe 9 octombrie, prin sistemul de organizare, sa se voteze presedintele. Congresul o sa valideze rezultatul si restul functiilor de conducere se vor alege la congres", a explicat mecanismul Liviu Dragnea. In primul rand, inseamna ca cel care va deveni presedinte al PSD va avea o uriasa legitimitate, putand invoca (dupa modelul brevetat si des folosit de Victor Ponta) votul a sute de mii de social-democrati. Or, acest fapt i-ar conveni de minune lui Liviu Dragnea, care ar demonstra inca o data de ce sustinere deosebita se bucura in partid. Pentru el, situatia sta in felul urmator: nu are contracandidat real la sefia PSD, dar are condamnarea in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare (pentru fraudarea referendumului din 2012 de demitere a lui Traian Basescu), iar primul termen al recursului este pe 28 septembrie. Prin urmare, ori candideaza si castiga, dar isi asuma riscul ca judecatorii Curtii Supreme sa dea o decizie nefavorabila lui (fie ea si peste ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro