Alegeri in filialele PNL: Vechii liberali si-au luat partidul inapoi

Alegeri in filialele PNL: Vechii liberali si-au luat partidul inapoi

Pe de alta parte, vechii liberali au preluat conducerea a 34 de organizatii, adica aproape dublu, si acestia avand cateva organizatii cu rezultate bune la parlamentare, cum ar fi Bihorul, Calarasi, insa si organizatii care au avut rezultate dezastruoase, cum a fost Buzaul condus de Teodor Atanasiu sau Bucurestiul coordonat de Cristian Busoi, unul dintre candidatii pentru sefi a PNL.

acum 44 luni (14 May 2017)

La inceputul lunii mai, liberalii au incheiat alegerile interne, pentru a da impresia ca s-a savarsit fuziunea, ca intreg partidul a lasat in urma jocurile de culise si se concentreaza acum pe Congresul din 17 iunie cand va fi ales noul sef. Pe de alta parte, vechii liberali au preluat conducerea a 34 de organizatii, adica aproape dublu, si acestia avand cateva organizatii cu rezultate bune la parlamentare, cum ar fi Bihorul, Calarasi, insa si organizatii care au avut rezultate dezastruoase, cum a fost Buzaul condus de Teodor Atanasiu sau Bucurestiul coordonat de Cristian Busoi, unul dintre candidatii pentru sefi a PNL.

La capitolul lideri noi a avut loc schimbarea conducerii in aproape 40% din organizatii, 20 dintre noii lideri de organizati judetene nefiind cei care asigurau presedintia la momentul acestor alegeri. Insa si aici, o buna parte din acesti oameni noi fac parte din organizati care nu au performat la ultimele alegeri.

Bolojan face echipa cu Orban

Sefia organizatiilor judetene va conta mult pentru Congresul din 17 iunie in contextul in care liderul de filiala va fi cel care va putea sa aleaga o parte din delegatii pentru Congres, pe langa delegatii de drept din acea filiala. Cu toate ca a fost ofertat cu functii de conducere de ambele tabere, dupa cum singur a recunoscut.

Pe de alta parte, organizatiile care au anuntat pana acum ca-l vor sustine pe Busoi sunt PNL Bucuresti si cinci organizatii de sector, precum si PNL Caras-Severin. De asemenea, ar urma sa-si anunte sustinerea pentru secretarul general interimar organizatiile Olt, Teleorman si Ilfov,dar si cateva din Moldova si Transilvania, potrivit unor surse politice. De asemenea, aceleasi surse sustin ca numarul organizatiilor care ar merge pe varianta Busoi ar fi 20.

Organizatiile judetene liberale ca Suceava, Cluj, Timis sau Prahova vor avea, de asemenea, un cuvant de spus, fii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro