Alegeri ilegale in Transnistria. Retrospectiva luptei de la Tiraspol

Alegeri ilegale in Transnistria. Retrospectiva luptei de la Tiraspol

De aceea, nu exclud versiunea ce bantuie in Transnistria - ca echipa lui Evgheni Sevciuk pregateste o reforma privind anularea alegerii presedintelui de catre populatia regiunii, astfel incat functia de "sef al republicii" sa fie aleasa de sovietul suprem", opineaza Andrei Safonov pentru Adevarul Moldova. In spatiul informativ sunt lansate tot mai multe informatii "senzationale" atat despre Evgheni Sevciuk, cat si despre ministrii sai, dar si despre compania Sheriff, de care sunt atasati un numar de politicieni si deputati.

acum 79 luni (29 Nov 2015)

Desi Chisinaul a indemnat comunitatea internationala sa nu recunoasca acest eveniment, iar organizatiile non-guvernamentale sa nu participe la monitorizarea pretinsului scrutin, totusi lupta politica ce se da in stanga Nistrului este urmarita cu atentie de cetatenii de pe malul drept al Nistrului.

Potrivit analistilor, de rezultatele asa-numitului scrutin depinde cine va castiga urmatoarea batalie, cea de "lider nerecunoscut al Transnistriei", care va avea loc la anul. Astazi, lupta pentru fotoliile "deputatilor din sovietul suprem" se va da intre partidul Obnovlenie, sustinut de corporatia Sheriff, si candidatii lui Evgheni Sevciuk, actualul lider de la Tiraspol. Potrivit lui Andrei Safonov, presedintele Asociatiei politologilor independenti din Transnistria, concurentii isi vor focaliza puterile pentru a accede in asa-zisul parlament al Transnistriei, sovietul suprem, in timp ce sovietele locale (consiliile locale) au o putere de decizie foarte mica in regiune. Acesta crede ca actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, are tot mai putine sanse ca la anul sa fie ales. De aceea, nu exclud versiunea ce bantuie in Transnistria - ca echipa lui Evgheni Sevciuk pregateste o reforma privind anularea alegerii presedintelui de catre populatia regiunii, astfel incat functia de "sef al republicii" sa fie aleasa de sovietul suprem", opineaza Andrei Safonov pentru Adevarul Moldova. Sheriff Si controversatul politician Dmitri Soin, liderul gruparii politice interzise in Transnistria "Proriv", a declarat pentru Adevarul Moldova ca lupta grea la asa-numitele parlamentare din regiune se da intre echipa "presedintelui" Evgheni Sevciuk si cea mai mare corporatie regionala Sheriff. In spatiul informativ sunt lansate tot mai multe informatii "senzationale" atat despre Evgheni Sevciuk, cat si despre ministrii sai, dar si despre compania Sheriff, de care sunt atasati un numar de politicieni si deputati. Publicatia rusa "Kommersant" scria in septembrie ca dupa manifestari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro