Alegeri Gagauzia. Locuitorii regiunii voteaza pentru un nou bascan

Alegeri Gagauzia. Locuitorii regiunii voteaza pentru un nou bascan

UPDATE 23 martie 07:15 Comisia Electorala de la Comrat a facut publice rezultatele preliminare ale alegerilor pentru functia de bascan. "Am votat ca impreuna sa construim si sa dezvoltam statul Republica Moldova, in componenta caruia sa se afle si Transnistria si Gagauzia", a declarat Ianioglo Update 17:05: Nikolai Dudoglo a depus la CEC-ul UTA Gagauzia o plangere pe numele lui Igor Dodon, pentru donatia de bani pe care a facut-o in biserica din Congaz. Fapt confirmat de observatorii de la sectia de votare din sat. Update 11:10: Valentin Cara, presedintele Comisiei Electorale din Comrat a precizat pentru Adevarul ca la o sectie de votare au disparut 97 de buletine, iar la alta sectie inscriptia votat (Sictim) de pe o stampila era descleiata. Update 9:50: 100 de buletine de vot au disparut din sectia de votare nr. Astfel, initial, 12 persoane si-au declarat intentia de a lupta pentru fotoliul de bascan, inregistrandu-se la Comisia Electorala de la Comrat. La alegerile din Gagauzia din acest an, potrivit autoritatilor locale, sunt asteptati 106 mii de persoane cu drept de vot.

acum 96 luni (22 Mar 2015)

UPDATE 23 martie 07:15 Comisia Electorala de la Comrat a facut publice rezultatele preliminare ale alegerilor pentru functia de bascan. ------------------ UPDATE 19:30 Potrivit CEC-ului, catre orele 18:30, mai mult de jumatate din alegatorii din UTA Gagauzia au participat la vot. La sectiile de vot s-au prezentat 52% din alegatori. alegerile pentru functia de bascan pot fi validate. Update 17:50:

Observatorii din partea candidatului Valeri Ianioglo sustin ca la sectia de votare nr. 3/20 din Vulcanesti la vot au fost admisi persoane care nu au atins varsta de 18 ani. Potrivit documentului, la sectia de votare nr. 3/20 au fost admisi la vot minori care au votat in locul altor persoane. Mai mult, minorilor li se ofera mai multe buletine de vot.

Update 17:30:

Candidatul la functia de bascan Valeri Ianioglo a declarat ca a votat pentru pacea din UTA Gagauzia. "Am votat ca impreuna sa construim si sa dezvoltam statul Republica Moldova, in componenta caruia sa se afle si Transnistria si Gagauzia", a declarat Ianioglo

Update 17:05:

Nikolai Dudoglo a depus la CEC-ul UTA Gagauzia o plangere pe numele lui Igor Dodon, pentru donatia de bani pe care a facut-o in biserica din Congaz. Un observator la alegerile din UTA Gagauzia a declarat ca in preajma multor sectii de votare din Comrat, dar si in alte localitati, sunt amplasate automobile unde se toarna bauturi alcoolice gratis. Alegatorului i se toarna inainte de a intra in sectia de votare si dupa ce a iesit din sectie. Pentru a-i aduce pe alegatorii care nu au votat, acestia trimit automobile la domiciliile alegatorilor", ne spune sursa.

Update 16:10:

Peste 42% din alegatorii UTA Gagauzia au votat pana la ora 15:30. Aceste date au fost prezentate acum cateva minute de CEC-ul gagauz. Pentru ca alegerile sa fie validate, este necesara o prezenta de cel putin 51% din alegatori. In raionul Comrat au votat 42,8% din alegatori, in r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro