Alegeri Franta. Un studiu contrazice sondajele si indica un duel surprinzator in turul doi

Alegeri Franta. Un studiu contrazice sondajele si indica un duel surprinzator in turul doi

Cu cateva ore inainte de sfarsitul campaniei si cu doua zile inainte de turul intai al alegerilor prezidentiale din Franta, un nou sondaj Elabe, realizat inainte de atacul de pe Champs Elysees de joi seara, arata ca liderul "En Marche!"

acum 87 luni (21 Apr 2017)

Cu cateva ore inainte de sfarsitul campaniei si cu doua zile inainte de turul intai al alegerilor prezidentiale din Franta, un nou sondaj Elabe, realizat inainte de atacul de pe Champs Elysees de joi seara, arata ca liderul "En Marche!" Macron ia o oarecare distanta de urmaritorii sai, care stau la doua puncte procentuale in spatele sau, intarind incertitudinea din jurul alegerilor, in ciuda cresterii semnificative a persoanelor care pretind ca vor merge la vot (71%, fata de 68%). este urmat de presedinta Frontului National Marine Le Pen 21,5%, candidatul dreptei Francois Fillon 20% si reprezentantul stangii Jean-Luc Melenchon 19,5%.

Ne aflam intr-o era in care big data si retelele sociale lasa mai mult loc erorii, iar sondajele devin astfel un instrument depasit, noteaza "Le Point", semnaland ca cinci studenti de la Telecom Paris Tech vad un alt deznodamant al turului intai al alegerilor din Franta decat sondajele.

Dupa ce au analizat si combinat big data, sondajele, retelele sociale, geografia electorala si datele socio-demografice si economice, studentii au conchis ca primul tur va fi castigat de Marine Le Pen, cu 24,13%. Liderul FN va fi urmat de Francois Fillon, 21,77%, Emmanuel Macron, cu 20,32%, si Jean-Luc Melenchon, cu 18,66%.

Potrivit studiului, Francois Fillon este foarte popular pe retelele sociale, in ciuda scandalului legat de angajarea fictiva a sotiei sale. Emmanuel Macron, vazut ca un candidat de stanga, nu sta la fel de bine la acest capitol.

Aproximativ 45 de milioane sunt asteptati duminica la urne pentru a-l alege pe succesorul lui Francois Hollande, care nu candideaza pentru un nou mandat la Palatul Elysee. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro