Alegerea primarilor in doua tururi: Premierul Ciolos merge pe sarma

Alegerea primarilor in doua tururi: Premierul Ciolos merge pe sarma

In urma cu aproape trei saptamani, PNL anunta ca da Guvernul in judecata - in instanta de contencios administrativ - pe motiv ca Dacian Ciolos a programat data alegerilor intr-un singur tur de scrutin. "Raspunsul este in lucru, nu se va depasi termenul legal de 30 de zile", a raspuns Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

acum 99 luni (3 Mar 2016)

In urma cu aproape trei saptamani, PNL anunta ca da Guvernul in judecata - in instanta de contencios administrativ - pe motiv ca Dacian Ciolos a programat data alegerilor intr-un singur tur de scrutin. Scopul liberalilor este sa ridice exceptie de neconstitutionalitate, adica sa trimita legea la CCR, unde, spera ei, va fi declarata neconstitutionala.

Conform legii contenciosului administrativ, pana sa ajunga in instanta, PNL trebuie sa trimita o plangere prealabila Guvernului, in care sa solicite organizarea alegerilor in doua tururi. PNL a trimis plangerea prealabila premierului Dacian Ciolos in data de 12 februarie, iar Guvernul are la dispozitie, conform legii, 30 de zile sa raspunda. In acest caz, Guvernul nu poate decat sa raspunda negativ solicitarii PNL, pentru ca legea in vigoare stipuleaza un singur tur de scrutin, deci premierul a procedat legal.

Pe aceasta speta, dincolo de raspunsul in sine, esentiala era rapiditatea cu care raspunde Guvernul. Caci un raspuns rapid le-ar fi oferit liberalilor posibilitatea sa mearga mai repede in instanta, deci sa ajunga mai repede la CCR. Numai ca au trecut mai bine de doua saptamani si Guvernul n-a raspuns, fapt ce a starnit nemultumirea liderilor PNL.

De ce ii ia secretariatului general al Guvernului trei saptamani sa raspunda cu doua fraze intr-o adresa? De ce ii ia secretariatului general al Guvernului trei saptamani sa raspunda cu doua fraze intr-o adresa? "Raspunsul este in lucru, nu se va depasi termenul legal de 30 de zile", a raspuns Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Potrivit unor surse guvernamentale, Cancelaria primului ministru a pregatit raspunsul negativ inca de saptamana trecuta, insa nu l-a trimis catre PNL din pragamatism politic. PSD, care l-a acuzat deja pe Ciolos ca, impreuna cu liberalii, formeaza "un grup infractional organizat", ar fi aratat ca Ciolos le face din nou jocul liberalilor, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro