Alcoolemie uriasa gasita in sangele unui barbat adus in coma la Spitalul de Urgenta din Galati: 6,3 la mie

Alcoolemie uriasa gasita in sangele unui barbat adus in coma la Spitalul de Urgenta din Galati: 6,3 la mie

Un barbat in varsta de 40 de ani, din localitatea Varlezi, a ajuns in stare deosebit de grava la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati, dupa ce a cazut in cap si apoi a facut un stop cardiac pe fondul unei betii de pomina.

acum 18 luni (28 May 2018)

Sintagma "mort de beat" a fost cat pe ce sa capete conotatii concrete la Galati, in noaptea de duminica spre luni. Un barbat in varsta de 40 de ani, din localitatea Varlezi, a ajuns in stare deosebit de grava la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati, dupa ce a cazut in cap si apoi a facut un stop cardiac pe fondul unei betii de pomina. De altfel, intreg organismul victimei era in precolaps din cauza imbibatiei alcoolice demne de studiile de caz din manualele de medicina.

"Echipajul de la Ambulanta a mers la un barbat de 40 ani, in coma, cu traumatism cranio-cerebral. Avea o alcoolemie de 6,3 la mie", a declarat dr.

Potrivit medicilor, o astfel de acoolemie se poate atinge consumand in jur de zece litri de vin sau doi litri de tuica intr-un interval de 2-3 ore.

Recordul national de alcoolemie masurata n-a fost doborat de galatean. In 2010, ieseanca in varsta de 63 de ani a fost internata la Spitalul de Urgenta cu o alcoolemie de 7,5 la mie in sange. Desi medicii au salvat-o atunci, dupa doi ani femeia a murit din cauza multiplelor afectiuni cronice produse de consumul excesiv de alcool. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro