Albanezul Hashim Memish, stabilit la Slatina: "Imi iubesc orasul, cum iubesc si poporul roman si tara asta"

Albanezul Hashim Memish, stabilit la Slatina:

"La multi ani romani, la multi ani Romania, ne bucuram si suntem alaturi de fratii nostri romani!", le-a transmis astazi, de Ziua Nationala, Hashim Memish, reprezentantul celebrei familii de albanezi din Slatina. Si nu stiu cum sa ma-mpart, sa ma duc la Alba Iulia, sau sa ma duc la Bucuresti", a marturisit slatineanul care cu ani in urma a dobandit si titlul de cetatean de onoare al orasului.

acum 79 luni (1 Dec 2017)

"La multi ani romani, la multi ani Romania, ne bucuram si suntem alaturi de fratii nostri romani!", le-a transmis astazi, de Ziua Nationala, Hashim Memish, reprezentantul celebrei familii de albanezi din Slatina. Tricolorul a fost arborat, asa cum se intampla an de an, la gelateria albanezului din "orasul vechi", iar acesta este un gest pe care l-a mostenit de la parintii sai.

"De la parinti am mostenit asta, si ei faceau la fel, indiferent de regim, nu li s-a interzis asta. De aproximativ 300 de ani suntem aici. Imi iubesc orasul, cum iubesc si poporul roman si tara asta", a declarat Hashim Memish, care ne-a vorbit in continuare despre cum se sarbatorea Ziua Nationala cu zeci de ani in urma, cum centrul vechi - locul traditional al defilarilor, a fost schimbat in timp, cum defilarea militarilor (in Slatina fiintau patru regimente, spune slatineanul), era o sarbatoare asteptata de comunitate... Si nu stiu cum sa ma-mpart, sa ma duc la Alba Iulia, sau sa ma duc la Bucuresti", a marturisit slatineanul care cu ani in urma a dobandit si titlul de cetatean de onoare al orasului. Peste doar o luna, in ianuarie, si orasul lui de suflet, Slatina, va fi in sarbatoare, cei 650 ani de atestare documentara dorindu-si sa fie cu adevarat o bucurie pentru toti concitadinii. "Ma gandesc ca ar fi, poate, frumos sa ne adune primaria si pe noi, cetatenii vechi, sa povestim ce ne mai aducem aminte", a mai spus reprezentantul vechiii familii de albanezi.

Pasionat fotograf, membru al Asociatiei Fotografilor Profesionisti, Hashim Memish are regretul ca nu a putut pastra o serie de fotografii realizate in Slatina, pentru motivul simplu ca i s-a confiscat filmul, fiind suspectat ca ar avea, de fapt, alte interese. "Mi s-a intamplat o data sau de doua ori si de atunci nu am mai incercat sa fotografiez cladiri. Ar fi fost o posibilitate sa ramana peste timp", a mai spus slatineanul care a deprins pasionea pentru fotografie tot de la p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro