Alba-neagra cu manualele scolare

Alba-neagra cu manualele scolare

Sentimentul pe care il transmite este de incoerenta si de scapare a proiectului de sub control, lasandu-l la liberul arbitru al unei promisiuni vagi aruncate de ministrul Pricopie, si care de fapt nu spune nimic" Marian Stas, expert si blogger adevarul.ro Decizie sub presiune Dupa ce a fost amenintat de premierul Victor Ponta cu demisia daca nu rezolva problema lipsei manualelor, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis, pe 18 septembrie, sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I si clasa a II-a, pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale.

acum 72 luni (6 Oct 2014)

Mai multe edituri au contestat rezultatele ultimei reevaluari privind procedura de licitatie pentru noile manuale scolare, procedura care a largit lista castigatorilor.

Referitor la manualele vechi de la clasa I ce ar trebui retiparite, Istrate sustine ca si ele intarzie, pentru ca nu au fost primite comenzile de la toate inspectoratele.

"Ceea ce noi am contestat este in primul rand faptul ca au fost aceiasi evaluatori de la inceput si s-au pastrat aceleasi coduri pentru ofertele de manuale, adica nu au mai fost anonime.

Acesta a mai spus ca, pentru manualele necontestate, Ministerul Educatiei poate semna contractele, insa nu exista o situatie certa la minister, avand in vedere ca pana in weekend nu primisera datele de la CNSC. Oricum, oficialii au evitat sa precizeze o data la care toti elevii vor invata de pe noile carti, fiind folosite expresii cum ar fi "cat de curand".

"La anul"

Reprezentantul FER a concluzionat ca "sunt sanse destul de mari ca aceste manuale noi sa ajunga cu intarziere pe bancile scolilor, cel mai probabil la anul".

Aici insa tine de cat de bine s-a organizat fiecare inspectorat in parte, desi ministrul Educatiei a cerut acum doua saptamani ca situatia sa fie rezolvata urgent. "Noi am dat comanda pentru tot si am livrat primele 600 de Abecedare, dintr-un necesar de 12.000 de manuale, pentru clasa I. Buget am primit de la minister, acum fiecare inspectorat s-a organizat cum a stiut, dar ni s-a dat termen sa le avem pe toate in doua saptamani.

Situatie "scapata" de sub control

"O vorba din batrani spune ca . Buturuga Abecedarelor lipsa la aproape o luna de la inceperea scolii nu e deloc mica, avand in vedere sutele de mii de copii atinsi direct de incompetenta crasa a Ministerului Educatiei, incompetenta ce poarta si o incarcatura simbolica speciala, otravind chiar primii pasi a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro