Alan Rickman a murit. Cele mai bune filme in care a jucat, in afara de "Harry Potter"

Alan Rickman a murit. Cele mai bune filme in care a jucat, in afara de

"Dogma" (1999) Metraton, pe care l-a jucat Rickman, era ingerul cu un temperament impulsiv trimis pe pamant pentru a o instiinta pe Bethany (Linda Fiorentino) de legatura speciala pe care o are cu Dumnezeu. "Harry Potter" (2001 - 2011) Cu siguranta, cel mai indragit personaj interpretat de Rickman va ramane profesorul Severus Snape care l-a chinuit de-a lungul seriei pe micul vrajitor Harry Potter, insa in final s-a dovedit a fi un erou.

acum 101 luni (15 Jan 2016)

Industria cinematografica a pierdut un actor genial: Alan Rickman.

"Greu de ucis/ Die Hard" 1988

Alan Rickman a jucat rolul lui Hans Gruber, teroristul german care i-a facut viata grea politistului new-yorkez John McClane, interpretat de Bruce Willis.

"Truly, madly, deeply" (1990)

In acest film de dragoste, Rickman joaca rolul lui Jaime, care dupa ce moare se intoarce sub forma unei fantome pentru a-si consola iubita, Nina (Juliet Stevenson).

"Robin Hood, printul hotilor/ Robin Hood: Prince of Thieves" (1991)

Rickman a fost genial in rolul serifului din Nottingham, rol pentru care a primit si premiul BAFTA la categoria Cel mai bun actor in rol secundar.

"Ratiune si simtire/ Sense and Sensibility" (1995)

Jucand alaturi de Emma Thompson, Rickman a fost colonelul Brandon, care s-a indragostit de Marianne (Kate Winslet).

"Dogma" (1999)

Metraton, pe care l-a jucat Rickman, era ingerul cu un temperament impulsiv trimis pe pamant pentru a o instiinta pe Bethany (Linda Fiorentino) de legatura speciala pe care o are cu Dumnezeu.

"Pur si simplu dragoste/ Love Actually" (2003)

Rickman a jucat rolul lui Harry, directorul general al unei agentii care incepe o aventura torida cu secretara sa in timp ce este casatorit cu Karen (Emma Thompson).

"Parfumul: Povestea unei crime/ Perfume: The Story of a Murderer" (2006)

Ben Whishaw il joaca pe criminalul in serie Jean Baptiste Grenoulle, urmarit de tatal uneia dintre victime, instaritul Antoine Richis (Rickman).

"Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street/ Sweeney Todd: Demon Barber of Fleet Street" ( 2007)

Daca nu l-ati auzit pe Alan Rickman, detinatorul unei voci care bantuie visele copiilor, cantand in musicalul lui Stephen Sondheim, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro