Alain Delon, confesiune la TIFF: "Le datorez femeilor totul in viata. Ele m-au creat"

Alain Delon, confesiune la TIFF:

Dupa proiectia filmului sau de vineri seara din Piata Unirii din Cluj, "Afacerea Pigot", actorul francez Alain Delon, in varsta de 81 de ani, a avut sambata dimineata o intalnire cu jurnalistii, iar diseara va fi distins cu un premiu pentru intreaga cariera. Footgrafii inainte de conferinta de presa FOTO Florina Pop Actorul a afirmat ca l-a impresionat caldura si dragostea cu care l-a primit aseara publicul, caldura de care nu se bucura acasa, in Franta. Raspunzand intrebarilor jurnalistilor FOTO Florina Pop Despre filmele romanesti Delon a spus ca nu cunoaste multe filme romanesti, dar ca a vazut filmul "Bacalaureat", al lui Cristian Mungiu, si ca i-a placut, dar si ca nu merge la Cannes intrucat e un festival de publicitate.

acum 40 luni (10 Jun 2017)

Dupa proiectia filmului sau de vineri seara din Piata Unirii din Cluj, "Afacerea Pigot", actorul francez Alain Delon, in varsta de 81 de ani, a avut sambata dimineata o intalnire cu jurnalistii, iar diseara va fi distins cu un premiu pentru intreaga cariera.

Footgrafii inainte de conferinta de presa FOTO Florina Pop

Actorul a afirmat ca l-a impresionat caldura si dragostea cu care l-a primit aseara publicul, caldura de care nu se bucura acasa, in Franta.

"Am vazut 3.500 de oameni intr-o piata. Nu sunt generalul de Gaulle, nu sunt presedintele Republicii. Mi-a facut placere, mai ales ca nu se intampla asta acasa.

Marturiseste ca in copilarie nu-i trecea prin cap sa se faca actor, ci politist. Nu voiam sa fiu actor, dar la 22 de ani am devenit actor.

Alain Delon FOTO Nicu Cherciu/TIFF

Sfatul

In ce priveste filmele in care a jucat si stilul sau inconfundabil, actorul a rememorat un sfat pe care l-a primit in urma cu multi ani.

"In prima zi de filmare, regizorul a venit si mi-a spus: (... "Este enorm, nu am spus ca a fost cel mai mare. Melville este genul de cineast care nu mai exista si datorita acestei absente nu mai vreau sa fac cinematografie", considera actorul.

Alain Delon FOTO Nicu Cherciu/TIFF

Despre rolul femeilor

Despre rolul pe care l-au jucat reprezentantele sexului frumos in viata sa, acesta a declarat ca primul film propus a fost unul in care a jucat datorita femeilor:

"Totul in viata il datorez femeilor. Mereu am vrut sa citesc in ochii femeii iubite ca sunt cel mai bun, cel mai important, cel mai puternic.

Intrebat ce inseamna pentru el dragostea, Delon a afirmat ca e cel mai important lucru din viata sa, dar si ca nu exista femeie ideala:

"E primul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro