Al doilea atac terorist intr-o saptamana in Irak: 30 de persoane, ucise de atacatori sinucigasi ai Statului Islamic

Al doilea atac terorist intr-o saptamana in Irak: 30 de persoane, ucise de atacatori sinucigasi ai Statului Islamic

Atacul a constat din tiruri de mortier impotriva locatiei, si apoi un atac al militantilor urmate de doua detonari sinucigase a vestelor explosive, conform unui purtator de cuvant al Joint Special Opertions Command, o unitate speciala a armatei Statelor Unite stationata in Irak.

acum 95 luni (8 Jul 2016)

Atacul a constat din tiruri de mortier impotriva locatiei, si apoi un atac al militantilor urmate de doua detonari sinucigase a vestelor explosive, conform unui purtator de cuvant al Joint Special Opertions Command, o unitate speciala a armatei Statelor Unite stationata in Irak. Purtatorul de cuvant a numit gruparea Stat Islamic drept responsabila pentru acest atac, fiind al doilea atac terorist in decurs de doar cateva zile al fundamentalistilor islamici in Irak.

Statul Islamic urmeaza o doctrina religioasa combinata intre salafism si wahhabism, ambele fiind variatii radicale ale bransei Sunnite a religiei islamice, care-i considera eretici pe musulmanii siiti Duminica, un camion plin cu explozibili a fost detonat in cartierul Karada din centrul Bagdadului, pe o strada aglomerata cu persoane care sarbatoareau o dezlegare apropiata de sfarsitul sarbatorii Ramadanului. Cel mai recent bilant al victimelor, anuntat viner dimineata, indica 292 de decese in urma atacului, ceea ce il face cel mai sangeros atac terorist dupa inlaturarea lui Saddam Hussein de la putere in 2003. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro