Al cui avocat mai e Victor Ciorbea? Cum a ajuns fostul premier CDR in anturajul PSD

Al cui avocat mai e Victor Ciorbea? Cum a ajuns fostul premier CDR in anturajul PSD

Procuror si judecator inainte de 1989, Victor Ciorbea pune bazele miscarii sindicale din Romania imediat dupa Revolutie. Victor Ciorbea, Avocat al Poporului Victor Ciorbea a ajuns in functia de Avocat al Poporului in aprilie 2014, acesta fiind propus de grupurile PSD din Senat si Camera Deputatilor. Vizita in puscarie pentru Oprescu Pe de alta parte, Avocatul Poporului a fost ingrijorat de tratamentul de care au parte mai multi politicieni si oameni de faceri aflati dupa gratii. In martie 2015, Avocatul Poporului s-a declarat ingrijorat de conditiile din penitenciarul in care era inchisa fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie. De atentia lui Oprescu a beneficiat recent si Liviu Luca, fost lider de sindicat, condamnat la zece ani de inchisoare pentru delapidare.

acum 45 luni (9 Jan 2017)

Procuror si judecator inainte de 1989, Victor Ciorbea pune bazele miscarii sindicale din Romania imediat dupa Revolutie. In paralel cu CNLSR, pe piata miscarii sindicale mai exista si Confederatia Fratia, condusa de Miron Mitrea, pe atunci un critic acerb la adresa Puterii.

De aici pana la politica n-a fost decat un pas. In toamna, Victor Ciorbea este numit premier de presedintele Emil Constantinescu. Rezista mai putin de doi ani, dupa clinciuri nenumarate cu Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor din partea PD. "Am facut politica de liga 1 doar doi ani - din '96 pana in '98. Am incercat sa continui la nivelul ligii a doua, a diviziei B, dar acum m-am retras de tot. M-am retras la la 49 de ani", recunostea Ciorbea intr-un interviu pentru "Evenimentul Zilei" din urma cu 10 ani.

In 2003, Victor Ciorbea face credit pentru a-si cumpara un teren de casa in apropierea Lacului Floreasca. In celebrul nostru apartament de saizeci si ceva de metri patrati? Am cumparat 420 de metri patrati cu 200 de euro metrul, iar acum un metru patrat acolo e 2.000 de euro. Am facut un credit la banca, rata e mare, si de asta muncim acum asa de mult", povestea Ciorbea.

In 2008, se cearta cu Victor Ponta intr-un studio de televiziune. N-am nici o sansa in politica si de aia m-am retras de 4 ani. FSN 1 cu FSN 2 si cu cascavalurile de miliarde impartite intre voi", ii striga Ciorbea lui Ponta. In primavara lui 2014, uita de conflictul cu Victor Ponta si accepta functia de Avocat al Poporului din partea PSD, desi, formal, era membru PNL. Azi, peste 100 de mii de oameni ii cer demisia intr-o petitie online, dupa ce a contestat la Curtea Constitutionala legea care ii interzice unui condamnat penal sa devina premier, practic un cadou pentru Liviu Dragnea.

Am facut politica de liga 1 doar doi ani - din '96 pana in '98.

Victor Ciorbea, Avocat al Poporului

Victo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro