Ai slabit fara explicatie? E posibil sa ai prediabet

Ai slabit fara explicatie? E posibil sa ai prediabet

Factorii de risc care cresc probabilitatea de a face prediabet sunt: obezitatea, varsta peste 45 de ani, istoric familial de diabet, niveluri scazute de colesterol bun, nivelul ridicat al trigliceridelor, hipertensiune, istoric de diabet gestational.

acum 91 luni (26 Sep 2016)

In jumatate din cazurile de prediabet, se poate dezvolta diabet zaharat de tip 2 in urmatorii 5-10 ani. Vorbim despre prediabet atunci cand nivelul zaharului din sange este mai mare decat cel normal, dar mai mic pentru a putea fi pus diagnosticul de diabet zaharat. In acest ultim caz, riscul de a face diabet este foarte mare.

Cum se depisteaza

Prediabetul poate fi diagnosticat cu ajutorul unor analize precum: glicemia si testul oral de toleranta la glucoza. Testul de toleranta orala la glucoza. In cadrul acestuia, se recolteaza glicemia pe nemancate, dupa care se administreaza glucoza dizolvata in apa. Dupa doua ore, se recolteaza glicemia, iar daca valoarea acesteia este cuprinsa intre 140 - 199 mg/dl, se pune diagnosticul de prediabet (toleranta alterata la glucoza).

Obezitatea te predispune la prediabet

Prediabetul se dezvolta de-a lungul mai multor ani, fara simptome evidente. Factorii de risc care cresc probabilitatea de a face prediabet sunt: obezitatea, varsta peste 45 de ani, istoric familial de diabet, niveluri scazute de colesterol bun, nivelul ridicat al trigliceridelor, hipertensiune, istoric de diabet gestational. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro