Ai grija langa cine stai! Obezitatea ar putea fi contagioasa!

Ai grija langa cine stai! Obezitatea ar putea fi contagioasa!

Studii recente arata ca sporii unor bacterii din intestinul oamenilor supraponderali s-ar putea raspandi la persoanele sanatoase si le-ar putea imbolnavi si pe acestea Cercetatorii britanici au lansat o noua teorie, potrivit careia dezechilibrele din flora intestinala pot contribui la declansarea unei intregi serii de probleme de sanatate, una din ele fiind obezitatea, pe langa boala inflamatorie intestinala, sindromul intestinului iritabil si alergii.

acum 54 luni (7 May 2016)

Studii recente arata ca sporii unor bacterii din intestinul oamenilor supraponderali s-ar putea raspandi la persoanele sanatoase si le-ar putea imbolnavi si pe acestea

Cercetatorii britanici au lansat o noua teorie, potrivit careia dezechilibrele din flora intestinala pot contribui la declansarea unei intregi serii de probleme de sanatate, una din ele fiind obezitatea, pe langa boala inflamatorie intestinala, sindromul intestinului iritabil si alergii.

Pentru prima data, arata studii citate de Daily Mail, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca urme de bacterii (care in mod normal traiesc in intensinul uman) pot supravietui in afara corpului, crescand astfel posibilitatea de a putea fi ingerate de alte persoane, caz in care acestea incep sa se dezvolte, perturband negativ echilibrul florei intestinale din organismul unui om sanatos.

De vina sunt sporii unor bacterii

Studiul sugereaza ca boala inflamatorie a intestinului si diverse alergii ar putea fi contagioase, raspandirea lor de la o persoana la alta facandu-se prin spori ai bacteriilor, care pot supravietui in aer liber. Specialistii explica faptul ca sporii sunt o forma de hibernare bacteriana, care permit ca unele bacterii sa ramana latente pentru perioade lungi de timp, atunci cand sunt scoase din mediul lor natural. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro