Ai grija ce iti doresti de Anul Nou. Psihologul are cateva sfaturi foarte utile

Schimbarea sa fie un "salt" mic, dar realist - adica pe o scala de la 1 la 10, sa fie de la 3 la 5, nu de la 3 la 7, altfel e putin probabil sa va reuseasca. Doza de iubire Asa ca, atunci cand veti mai vrea sa duceti tigara sau paharul la gura, cand veti vrea sa raspundeti la un mesaj trimis de o persoana care v-a abuzat (fizic, emotional sau in orice alt fel) sau sa mai verificati inca o data daca nu aveti un e-mail de la sefu’, chiar daca e miezul noptii, adresati-va intrebarea simpla: chiar vreau sa fac asta?

acum 41 luni (31 Dec 2016)

Nu v-ati saturat sa vi se tot spuna in fiecare an ce ati putea face ca sa aveti o viata mai buna? De parca orice alt om ar fi expert in viata voastra, iar voi ati fi permanent niste invatacei in ale vietii, care an de an o iau de la capat ca un Sisif vesnic student la scoala vietii. Uitati-va cu atentie la fiecare dintre obiectivele pe care vi le-ati propus pentru anul care se incheie si la fiecare straduiti-va sa va aduceti aminte ce anume v-a im-piedicat sa va atingeti scopul? Dintre acestea cate au tinut de voi si cate de conjunctura in care v-ati aflat sau de persoanele din viata voastra? Ei, acum ca v-ati mai apropiat de adevar, spuneti-va clar daca vreti sa mentineti si pentru urmatorul an obiectivele acestea restante. Fiti onesti cu voi si spuneti ca va place sa fumati, sa beti si sa mancati si lista (din pacate) poate continua cu lucruri la care unii nici cu gandul nu gandesc. Important este sa nu abordati schimbarea ca pe o lupta pe care o duceti voi cu voi. Acum, dupa acest minim exercitiu de sinceritate, mai aveti de identificat un lucru: dintre lucrurile care v-au tinut departe de scopul propus, pe care le puteti face altfel? Schimbarea sa fie un "salt" mic, dar realist - adica pe o scala de la 1 la 10, sa fie de la 3 la 5, nu de la 3 la 7, altfel e putin probabil sa va reuseasca. Pentru ca toate acestea sunt in voi, sunt generate de dorintele, ambitiile si nevoile voastre, se rezolva facand apel la abilitatile voastre. Iar fiecare in parte si toate la un loc reprezinta "formula" unica dupa care functionati si pe care o puteti schimba doar voi in momentul in care va veti dori suficient de mult. Pentru ca eu personal pot sa va spun ca ziua in care m-am lasat de fumat a fost ziua in care m-am iubit cel mai mult.

Doza de iubire

Asa ca, atunci cand veti mai vrea sa duceti tigara sau paharul la gura, cand veti vrea sa raspundeti la un mesaj trimis de o persoana care v-a abuzat (fizic, emotional sau in orice alt fel) sau sa mai verificati inc... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro