Ai fost muscat de caine sau de pisica? La ce pericole esti expus si cum te tratezi

Ai fost muscat de caine sau de pisica? La ce pericole esti expus si cum te tratezi

Muscatura de caine si cea de pisica pot fi urmate de o serie de infectii care ne pot pune viata in pericol. "Indiferent de cat de profunda este plaga, ea trebuie vazuta de un medic, explorata si curatata cu betadina ori apa oxigenata, pentru ca o ingrijire optima poate preveni complicatiile si asigura o vindecare mai usoara.

acum 73 luni (27 May 2016)

Muscatura de caine si cea de pisica pot fi urmate de o serie de infectii care ne pot pune viata in pericol. Tocmai de aceea, specialistii ne recomanda sa nu ignoram incidentul si sa ne adresam celei mai apropiate unitati medicale, pentru a primi ingrijirile corespunzatoare, vaccinul antitetanos, precum si cel antirabic.

O muscatura de caine sau de pisica poate fi superficiala sau poate duce la traumatisme semnificative, cum ar fi smulgerea, sfasierea, ruperea, strapungerea si lacerarea pielii si a tesuturilor subiacente. Dr. Silviu Ladariu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, sustine ca vizita la medic este necesara chiar daca plaga nu este foarte profunda.

"Indiferent de cat de profunda este plaga, ea trebuie vazuta de un medic, explorata si curatata cu betadina ori apa oxigenata, pentru ca o ingrijire optima poate preveni complicatiile si asigura o vindecare mai usoara. Cainele si pisica adapostesc in cavitatea bucala, si in special pe dinti, o serie de bacterii periculoase pentru sanatatea noastra.

Cum prevenim muscatura de caine: nu va lasati niciodata copiii singuri cu un caine, in special daca este unul strain; nu deranjati cainele in timp ce mananca, doarme sau isi ingrijeste puii atunci cand selectati cainele care urmeaza sa intre in familie, optati pentru unul cu temperament bland si respectati cu strictete programul de vaccinare;

Multi oameni nu considera ca muscaturile produse de pisici sunt un motiv de ingrijorare, deoarece arata ca niste intepaturi. Un studiu realizat de medicii americani arata ca aceste incidente ar trebui luate in serios, intrucat ele pot produce infectii grave ale articulatiilor, intrucat caninii foarte ascutiti patrund mai adanc in tesuturi decat dintii cainilor.

In acest fel, sustin specialistii americani, muscaturile pisicii pot sa plasa in articulatii si in tendoane bacterii pericul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro