Ai aceste simptome? Sase semne care pot anunta boli grave

Ai aceste simptome? Sase semne care pot anunta boli grave

Asta pentru ca orice durere in piept, mai ales daca este inotita de transpiratie, respiratie scurta, senzatia de sufocare, greata anunta un infarct de miocard sau o boala de inima, astfel ca trebuie sa ne evalueze de urgenta un medic cardiolog. Daca senzatia de incordare sau de apasare dureaza mai mult de cateva minute sau vine si pleaca, trebuie sa cerem ajutor medical de urgenta.

acum 56 luni (1 Feb 2018)

Recunoasterea din timp a unor semne ale atacului cerebral sau infarctului de miocard ne poate salva viata. Slabiciunea membrelor

Senzatia de amorteala sau de slabiciune a mainilor, picioarelor, sau chiar a fetei poate fi semnul unui atac cerebral. Cu atat mai mult daca se simte doar pe o jumatate a corpului, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. Alte semne de atac vascular cerebral sunt lipsa de echilibru, ameteala sau dificultatea de a ne deplasa.

Trebuie sa cerem neaparat ajutor medical daca avem dureri crancene de cap, suntem confuzi sau avem dificultati de exprimare sau de intelegere. Fereastra de timp pe care o avem la dispozitie din momentul in care se produce atacul cerebral si ajungerea la o unitate medicala de urgente neurologice nu e mai mare de 3-4 ore. Asta pentru ca orice durere in piept, mai ales daca este inotita de transpiratie, respiratie scurta, senzatia de sufocare, greata anunta un infarct de miocard sau o boala de inima, astfel ca trebuie sa ne evalueze de urgenta un medic cardiolog. Daca semnele apar in timp ce suntem activi sau facem efort la sala este posibil ca de vina sa fie un cheag de sange care se tot plimba prin plamani.

Daca senzatia de incordare sau de apasare dureaza mai mult de cateva minute sau vine si pleaca, trebuie sa cerem ajutor medical de urgenta. Tensiune si dureri de spate sau in picior

Pot fi semnele unui cheag de sange existent la nivelul piciorului. Boala se numeste tromboza venoasa profunda si se produce atunci cand stam mult timp pe loc, ca de exemplu in timpul unui zbor lung cu avionul sau am fost bolnavi si imobilizati la pat o perioada lunga. Daca sunt prezente si durerile de spate sau de burta, cel mai probabil e vorba de pietre la rinichi. O piatra la rinichi este un cristal din sare si minerale care se formeaza la nivelul acestui organ si se misca pe canalele prin care se scurge urina.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro