Agonia unui detinut politic: "Visinescu si Ficior sunt doi tortionari balosi. Criminalii comunisti trebuie condamnati de sus in jos, precum nazistii"

Agonia unui detinut politic:

Poze de propaganda de la construirea Canalului Dunare-Marea Neagra Foto arhivacomunismului.ro Dar toate aceste orori se petreceau in toate inchisorile si in toate lagarele de munca cu detinuti politic, nu numai la Periprava sau la Ramnicu Sarat, pentru ca ordinele erau aceleasi pentru toti comandantii de inchisori si de lagare si ele veneau de sus, de la varful partidului comunist si coborau ierarhic pe la structurile statului comunist, pana la comandantii de inchisori si de lagare de munca si tot ierarhic, dar de jos in sus, adica de la comandantii de inchisori si de lagare de munca porneau raportarile cu numarul de morti, detinuti politic, din fiecare inchisoare si din fiecare lagar si ajungeau pana acolo de unde plecasera ordinele: adica la CC al PCR. Si iata ca dupa aproape 3 ani avem doi nevolnici care nu s-au sfiit si nu se vor sfii sa minta si sa nu recunoasca nimic si nici sa aiba curajul si sa arate cu degetul mai sus de ei si sa spuna de unde si cine erau cei care le dadeau ordine si odata cu ele si dreptul asupra vietilor noastre.

acum 48 luni (30 Mar 2017)

Intr-un mesaj tulburator postat pe contul sau de Facebook, Paul Andreescu (78 ani), liderul Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania - filiala Constanta, este revoltat de reactia tarzie a Statului roman, care isi protejeaza criminalii din timpul comunismului. Tortionarii Alexandru Visinescu si Ion Ficior, comandanti ai lagarelor de munca din timpul comunismului, au fost condamnati fiecare la 20 ani de inchisoare pentru crime contra umanitatii.

Paul Andreescu a fost aruncat in temnita la doar 17 ani, pe cand era elev la cel mai bun liceu din Constanta, pentru ca vorbise cu alti colegi despre o forma de protest pasnic la adresa instalarii regimului comunist. Toata viata apoi a fost urmarit de Securitate, care l-a tinut sub observatie in orice aspect personal si profesional, sub numele de cod Calculatorul, data fiind ocupatia sa - operator la Centrul de Calcul din Constanta. Edificiul se afla actualmente tot in grija detinutilor politici din Constanta, ajunsi la varste venerabile, cu pensii de mizerie si o infima compensare materiala a anilor din detentie (200 lei pentru fiecare an din temnita). Ca s-au gasit vinovatii pentru crimele comunismului si ca ei, cativa tortionari balosi, sunt vinovati pentru sutele de mii de detinuti politic exterminati in inchisorile si in lagarele de munca din Romania in timpul comunismului.

Paul Andreescu indicand inchisoarea de la Gherla, una din multele unde a stat in detentie Foto Sinziana Ionescu

Sunt vinovati pentru ca aveau libertatea sa dispuna ca muraturile sau varza din care ni se prepara ciorba sa fie stricate; fasolea sa fie nealeaaa de impuritati si sa nu putem aduna o lingura de boabe la o gamela de zeama; carnea sa fie inlocuita cu borhoturi de abator urat mirositoare si imposibil de mancat;

Sunt vinovati pentru ca eram dezbracati, pentru ca eram tinuti in frig sau eram inghesuiti in celule in care ne coceam si caut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro