Agentul care a umilit in trafic un sofer din Salaj, interceptat de procurori: "A dat peste o baba pe trecerea de pietoni"

Alin Prunean, soferul contestator, spune ca un agent de la Rutiera l-a oprit pe raza localitatii iesene Podu Iloaiei pentru a-l informa ca avea o viteza de 94 de kilometri la ora pe un sector de drum cu limitare de 50 de kilometri la ora. In final, agentul Crivoi l-a anuntat pe sofer si ca-i va suspenda permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile, pe motiv ca nu a urmat indicatiile si a coborat din masina, in loc sa stea inauntru, cu mainile pe volan. Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel de Iasi au intreprins atunci o ancheta de amploare privitoare la fapte grave care ar fi fost comise de politisti: abuz in serviciu contra intereselor publice, fals material, fals intelectual, luare de mita sau trafic de influenta. Pe aceeasi tema: Scena halucinanta traita de un afacerist vanat in trafic, umilit si sanctionat de trei ori intr-o clipa de 2 agenti de la Rutiera: "Nu va e rusine?

acum 60 luni (16 Jul 2015)

Alin Prunean, soferul contestator, spune ca un agent de la Rutiera l-a oprit pe raza localitatii iesene Podu Iloaiei pentru a-l informa ca avea o viteza de 94 de kilometri la ora pe un sector de drum cu limitare de 50 de kilometri la ora.

Antreprenorul sustine ca nu contesta depasirea vitezei si nici amenda primita initial, de 2.100 de lei, ci atitudinea flegmatica si razbunatoare cu care a fost tratat. Depasirea limitei legale, potrivit procesului verbal, s-a produs la kilometrul 39+800 de pe E583, un sector de drum situat intre localitatile Baltati si Sarca. Cu toate acestea, pe distanta de aproximativ 6 kilometri intre cele doua localitati sunt montate mai multe indicatoare care restrictioneaza viteza, din cauza curbelor deosebit de periculoase.

Omul de afaceri a formulat si o scrisoare deschisa in care explica incidentul si cere sa se faca dreptate. Nedumerirea lui a pornit de la faptul ca a fost urmarit in trafic cu un autoturism Opel Astra de culoare rosie nemarcat cu insemnele oficiale ale Politiei.

In fata refuzului agentului de a raspunde, sotia salajanului a coborat pentru a fotografia si filma "masina-fantoma" a Politiei Rutiere Iasi. In acel moment, agentul constatator, pe nume Doru Ionut Crivoi, l-a instiintat pe Alin Prunean ca mai are o amenda de platit, tot pentru depasire de viteza, intocmita de politistul ramas in autoturismul Politiei.

A doua sanctiune, in valoare de 1.365 de lei, a fost justificata prin faptul ca Opelul politiei l-a urmarit pe antreprenor pe o distanta de 13 kilometri si l-a surprins cu alta depasire a limitei legale, la intrarea in orasul Podu Iloaiei.

"In loc sa ma opreasca imediat si sa previna, astfel, o noua incalcare a legii, politistul respectiv a preferat sa ma urmareasca in trafic, cu o masina neinscriptionata depasind si el viteza legala, doar pentru a-mi mai da inca o amenda", spune Alin Prunean (dreapta, F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro