Agentii penibili ai penitenciarelor: afaceri cu sacose cu bani si celulare aruncate peste gardurile inchisorilor

Agentii penibili ai penitenciarelor: afaceri cu sacose cu bani si celulare aruncate peste gardurile inchisorilor

Tribunalul Galati il judeca in prezent pe Constantin Mocanu, fost agent de penitenciar, pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni si introducerea in penitenciar de bunuri interzise detinerii. 1.000 de euro, "pretul" pentru dreptul la munca Agentul Cristinel Ciprian Butuman a fost prins in flagrant pe cand primea 500 de euro de la sotia unei persoane private de libertate, pentru ca acesta din urma sa beneficieze de drept la munca. Dat de gol de catre un detinut In cele din urma, barbatul incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Galati a fost condamnat definitiv si a luat legatura, din nou, cu agentul Cristinel Ciprian Butuman, care i-a spus sa pregateasca 500 de euro, pentru a pune lucrurile in miscare.

acum 45 luni (11 Apr 2016)

Tribunalul Galati il judeca in prezent pe Constantin Mocanu, fost agent de penitenciar, pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni si introducerea in penitenciar de bunuri interzise detinerii.

Acesta acceptase sa introduca telefoane mobile in Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Galati, partenerul sau de faradelegi fiind un detinut, Stefan Lazar.

Odata cu telefoanele mobile, Constantin Mocanu primea in 2010, cand a inceput parteneriatul, si partea sa din "afacere", respectiv cate 200 de lei pentru fiecare telefon mobil introdus in penitenciar.

Suma a fost majorata in 2011 la 300 de lei pentru un telefon mobil, motivat de faptul ca se inmultisera controalele, iar o parte din bani trebuia sa ajunga si la alti agenti cu care era de serviciu Constantin Mocanu.

La randul lui, Lazar Stefan vindea telefoanele mobile in inchisoare cu preturi cuprinse intre 1.000 si 1.400 de lei, iar incarcatoarele cu 150 pana la 300 de lei.

Banii erau platiti de rudele detinutilor, in urma verificarilor efectuate de anchetatori reiesind ca Grigore Constandache a primit bani prin 39 de mandate on line in perioada 01.10.2010-15.07.2011, ce totalizeaza aproape 25.000 de lei.

1.000 de euro, "pretul" pentru dreptul la munca

Agentul Cristinel Ciprian Butuman a fost prins in flagrant pe cand primea 500 de euro de la sotia unei persoane private de libertate, pentru ca acesta din urma sa beneficieze de drept la munca.

Persoana incarcerata la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati aflase ca agentul Cristinel Ciprian Butuman ar avea atributii in stabilirea momentului si a evidentei detinutilor, care pot beneficia de acest drept.

Agentul de penitenciar i-a transmis barbatului ca obtinerea dreptului la munca in cazul sau este complicata, pentru ca sunt multe persoane, care vor acest lucr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro