"Agentia minune". Cum vor Ponta si Valcov sa recupereze prejudiciile din dosarele de coruptie
Premierul si ministrul de Finante sustin ca prejudiciile din dosarele de coruptie nu se recupereaza din vina magistratilor, nu a ANAF. DNA il acuza pe premier de "confuzie grava" Afirmatiile sefului Executivului sunt demontate de reprezentantii DNA, care sustin ca premierul creeaza "o confuzie grava in opinia publica" punand la indoiala datele cuprinse in bilantul institutiei pe anul 2014 si lasand impresia ca nu ar exista hotarari judecatoresti care sa impuna confiscarea si recuperarea, ci doar "sechestre ce nu ar putea sa angajeze ANAF in recuperarea prejudiciilor".
Premierul si ministrul de Finante sustin ca prejudiciile din dosarele de coruptie nu se recupereaza din vina magistratilor, nu a ANAF.
Intrebat despre situatia reliefata la prezentarea bilantului DNA pe 2014, potrivit careia doar 10% din prejudiciile din dosare ar fi recuperate de Ministerul de Finante, prin intermediul agentiei din subordine, ministrul Darius Valcov raspunde: "ANAF nu poate sa recupereze pe sechestru, ci recupereaza pe hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila". Daca ne da instanta hotarari definitive si irevocabile si nu se spune ca sechestrul e o masina care, in loc sa valoreze 100.000 de euro, valoreaza 5.000 euro, sigur ca noi recuperam", completeaza seful Executivului. Fie la judecatori, care nu specifica clar, in hotararile lor, ca se impune recuperarea prejudiciilor, fie la procurori care instituie sechestru pe bunuri a caror valoare reala nu doar ca nu acopera prejudiciul, dar nu reprezinta nici macar a zecea parte din acesta.
De mentionat ca, saptamana trecuta, imediat dupa prezentarea bilantului DNA, premierul invoca alte "argumente" in apararea ANAF si a secretarului de stat instalat la conducerea agentiei: "Ce-aveti cu seful ANAF?
DNA il acuza pe premier de "confuzie grava"
Afirmatiile sefului Executivului sunt demontate de reprezentantii DNA, care sustin ca premierul creeaza "o confuzie grava in opinia publica" punand la indoiala datele cuprinse in bilantul institutiei pe anul 2014 si lasand impresia ca nu ar exista hotarari judecatoresti care sa impuna confiscarea si recuperarea, ci doar "sechestre ce nu ar putea sa angajeze ANAF in recuperarea prejudiciilor". Reprezentantii DNA subliniaza, in context, ca cele 310 milioane euro invocate in bilantul prezentat reprezinta suma pe care instantele au decis, definitiv, in 2014, ca statul trebuie sa o recupereze de la cei care au comis fapte de coruptie.
Solutia, importata de la francezi
Fara a explica modul in care o noua institu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro